avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copil

Buna ziua.
Sunt despartita in fapt de fostul sot de 5 ani.El este plecat de atunci in strainatate.La ultima discutie cu el a spus ca nu mai doreste sa se intoarca in tara si are pe altcineva acolo. Copil mic in urma casatoriei de 7 ani.In mai 2010 am deschis proces de divort in orasul in care am locuit impreuna, desi sotul a fost legal citat nu s-a prezentat la niciun termen de judecata. La primirea hotararii scrise la sfarsitul lunii mai, in care se pronunta divortul, mi se acorda tutela copilului si se hotaraste de catre instanta plata de catre dumnealui a cotei de 25% din salariul minim pe economie, la domiciliul sau, intenteaza apel in termen legal de 30 zile in care contesta aceasta pensie ca nu o poate plati. Cum pot scurta la minimum posibil urmatoarele eventuale termene de judecta avand in vedere ca, din varii motive dumnealui ar putea prelungi acest proces peste puterile de asteptare ale unui om? Imi blocheaza efectiv putinta de a-mi scoate actele, de a-mi prelua un credit pentru nevoi personale si nu pot pleca afara in interes personal pentru ca nu pot lasa singur copilul. Pot solicita ca hotararea judecatoreasca sa devina definitiva pe partile din procesul de fond neatacate prin apel- divortul si tutela copilului urmand ca pentru problema atacata cu apel sa decida instanta...cand se va putea, pentru ca eu cred ca interesul fostului este sa amane la infinit aceasta decizie finala? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
emila, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita copilului minor viodascalu79 viodascalu79 Sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor in data de 25.09.2014. Nici unul din noi a solicitat divortul dar de la acea data i-mi permite sa ma ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil emila emila Buna ziua. Ajutor! Totusi nu are nimeni un raspuns pentru aceasta intrebare?Este foarte posibil ca fostul sot sa aiba venit in strainatate dar merge pe ideea ... (vezi toată discuția)
Nu pot lua legătura cu copilul și sa îl iau în vacante Daniel1900 Daniel1900 Bună ziua! Copilul meu locuiește în Italia și are virsta de 6 ani! Eu mam despărțit de fostul sot și pentru binele copilului iam dat în România la ... (vezi toată discuția)