avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incadrarea juridica a faptelor administratorului de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incadrarea juridica a faptelor administratorului de asociatie

buna ziua,
as dori sa ma ajutati intr-un conflict cu administratorul blocului.
Am incercat sa depun o plingere la parchet impotriva acestuia dar mi s-a spus catrebuie sa denumesc incadrarea juridica a faptelor.
1.O suma de 45 Euro /persoana ptr liftul cel nou [locuiesc intr-o garsoniera cu o supraf.utila =29.47mp,iar apartamentele cu supraf. utile 70mp si 102mp platesc la persoane-Su=70mp ,2 persoane =90Euro; Su=102mp,2 pers=90Euro.
La parchet mis-a cerut incadrarea juridica a fapei in scris -Normal ca nu stiu.
2.S-a efectuat o lucrare de scoatere a apometrelor-apa pe scara -aceasta lucrare difera de la un etaj la altul ,de la un apart.,garsoniera la alta.
Am solicitat un control al executiei acestei lucrari daca respecta proiectul ,cine a semnat P.V.receptie .
La fel mi s-a spus catrebuie sa mentionez incadrarea juridica si daca doresc daune in aceste cazuri.
multumesc ptr.ajutor.
@202020,
Aveti dreptate ca repartizarea diferentei pentru lift s-a facut gresit. Poate cei care se ocupa (administrator, presedinte, comitet, cenzor) nu se pricep.
Faceti o sesizare catre presedinte si soliciati-i explicatii cu privire la modul de repartizarea sumelor. Contestati suma, in maxim 10 zile de la afisarea listelor si presedintele este obligat sa va raspunda in maxim 7 zile. Este cea mai rapida metoda de a rezolva sau a incerca sa rezolvati. Un dosar penal, chiar daca v-ar accepta plangerea, ar sta in sertare multe luni de zile sau ani, fara sa mai socotim ca o greseala de repartizarea unor costuri nu este fapta penala, asa cu s-a aratat si mai sus.
Apoi puteti sa vorbiti si cu ceilalti vecini sa procedeze si ei la fel. Faceti sesizare la primarie individual sau in grup.
Sau, mai simplu, nu faceti NIMIC. Nu platiti acea suma si-l invitati pe presedintele asociatiei sa va actioneze in instanta. Dupa cum ati explicat dumneavoastra, aveti drepate, asociatia va pierde procesul si va fi obligata sa refaca acele calcule, repatizand costurile pe suprafata utila si nu pe numar de persoane.

:offtopic:Chiar daca sunteti suparat pe situatia din asociatia dv, nu cred ca trebuie sa fiti suparat si pe partenerii de dialog de pe acest forum si de aceea va rog sa respectati regulamentul de postare.
Multumesc!
adriantot ,am fost obligati sa platim aceste sume ptr.ca administratorul a refuzat sa dea fiecarui locatar cartela !!! [in lift intri daca ai cartela ]si sa urci zilnic 8 etaje nu este usor . Sa fac sesizare catre presedinte care a platit ptr Ap cu 3 camere -2 persoane ,102mp ,90euro ? Repartizarea chelt.in avantajul sau si eu sa-i fac sesizare ? nimeni nu va avea nici o sansa ...asta este ;am sa va tin la curent cu aceasta situatie ptr.ca nu voi renunta .
multumesc ptr raspuns



@(20)

legea 230/2007 si hg 1588/2007 va ofera posibilitatea de a contesta in scris calculul intretinerii in termenul de 10 zile de la afisare, la care trebuie sa primiti un raspuns in scris din partea comitetului executiv, reprezentat de presedintele bloculuii.
administratorul este obligat sa respecte deciziile adunarii generale si ale comitetului executiv, precum si legile tarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu reparatia liftului Pacolina9 Pacolina9 Buna ziua, as dori sa stiu cum este corect sa se repartizeze cheltuielile aferente reparatiei liftului. Este corecta repartizarea pe apartament sau pe numarul ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor comune la as.de proprietari noane noane Am un apartament in care nu locuieste nimeni ,si lunar apar cu cheltuieli la asociatie pentru lift,lumina pe scara,curatenie si culmea sumele sunt egale pentru ... (vezi toată discuția)
Cum se distribuie costurile înlocuirii unui lift, și cum se împart cheltuielile în funcție de etaj? vasilica_f vasilica_f Buna ziua, La înlocuirea unui lift pe o scara a unui bloc de locuințe cum se distribuie costurile? Normal ar fi ca costurile sa se împartă pe numărul de ... (vezi toată discuția)