avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cresterea copilului

Buna! Eu sunt in concediu de cresterea copilului,dar trebuie sa reintorc la munca.Intrebarea mea este ca se poate sa schimbam cu sotul meu? Adica se poate ca sotul continua concediul de cresterea copilului si eu merg la munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 21 Iulie 2011
da, se poate. dar trebuie sa indeplineasca conditia : sa aiba lucrate 12 luni anterioare nasterii copilului
Multumesc raspunsul.Sotul are 6 luni lucrate si 6 luni de somaj inainte de copil,asa este in fiecare an ,pentru ca lucreaza in constructie.Si cu aceste conditi se poate?
da, si daca a beneficiat de somaj
Multumesc mult!!!!!!!!! O zi buna!!
ioana.matei a scris:

da, se poate. dar trebuie sa indeplineasca conditia : sa aiba lucrate 12 luni anterioare nasterii copilului

Conditia este alta pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru CCC ... realizarea de venituri din salarii , din activitati independente , din activitati agricole supuse impozitului pe venit il ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.

Prin urmare, nu este obligatoriu ca acea persoana sa fi lucrat timp de 12 luni.
Cele 12 luni pot fi constituite si din perioade asimilate , situatie care nu corespunde cu ceea ce ati postat dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ohiki ohiki Buna ziua. Am o prietena care a fost angajata cu jumatate de norma din data de 18 mai 2015 si a nascut in data de 6 01 2016, deci are lucrate 9 luni. ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru tatal care nu are serviciu lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, Conform OUG 111 din 2010 art 11 - a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre ... (vezi toată discuția)
Incetarea lucrului datorita nasterii paun anton paun anton VA SALUT Am lucrat 10 (zece) luni la o societate si am incetat activitatea datorita desfiintarii locului de munca. In momentul actual sunt ... (vezi toată discuția)