avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere tva

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare : se deduce tva-ul de pe bonurile de combustibil ( benzina si motorina ) folosite pentru utilajele ( excavator, pompe de apa,sa utilaje ) din patrimoniul societatii, utilajele le folosim si in regie proprie dar in mare parte se inchiriaza.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:40, 21 Iulie 2011
da, este deductibila tva inscrisa pe aceste bonuri.
nu exista temei legal pentru care nu ar fi.
nu se deduce, numai motorina folosita pentru mijloacele de transport destinate transportului de marfa.
Multumesc de raspunsuri, insa pana la urma cum este corect ??? societatea are ca obiect de activitate transport de marfuri, inchirieri utilaje s.a.,totodata avem si 2 lacuri de pescuit pe care le reconditionam si pentru acest lucru folosim utilajele din gestiune, tva-ul de pe bonurile combustibilul necesar acestora se deduce?
Stiti cumva o baza legala?
art. 145^1 cod fiscal
Limitări speciale ale dreptului de deducere
(1) În cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, nu se deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă achiziţiilor acestor vehicule şi nici taxa aferentă achiziţiilor de combustibil destinat utilizării pentru vehiculele care au aceleaşi caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, cu excepţia vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii...

se poate observa ca legiuitorul nu permite deducerea tva aferenta combustibilului destinat utilizarii acestor vehicule, nementionandu-se la restrictii utilajele enumerate de dvs.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonurile fiscale pentru combustibili. adlala adlala Am o nelamurire in legatura cu bonurile fiscale ptr,motorina,daca pot deduce tva-ul atunci cand motorina este .ptr.un mij.auto sub 3,5to,si acel mij.auto este ... (vezi toată discuția)
Deducere tva la combustibil adinaelena adinaelena Buna ziua la o firma de transport (nu persoane de obicei moloz de pe santiere ) pot deduce tva ul la combustibil dar cheltuiala avand in vedere ca acesta ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs felisana felisana Avem la firma angajat un inginer. Firma i-a acordat acestuia o masina pentru a veni si pleca de la lucru. O data la 3 zile mai merge pe la 2-3 firme pentru a ... (vezi toată discuția)