In mesajele anterioare am scris ca un imobil s-a adjudecat in urma licitatiei organizate de un executor judecatoresc si v-am tot intrebat daca pot depune contestatie la licit. si cerere de suspendare a licitatiei. Ei bine, am depus (in numele sotului meu si al fratelui sau ) si contestatie si cerere de susp. ( am platit si cautiunea de 10% ) si in data de 07.08.2008 s-a hotarat prin ordon. presedentiala suspendarea provizorie pana la solutionarea contestatiei la licit.Instanta retine in aceasta cerere ca "imobil aflat in coproprietate cu (fratele sotului meu ) nu a fost instiintat ceea ce atrage nulitatea absoluta a executarii silite" .Bun, acum am alta problema - creditorul (pers.fiz.) ne tot ameninta ca o sa avem probleme foarte mari daca nu ne retragem tot ce-am depus la instanta si ca i-a facut plangere penala sotului meu ( debitorul ) ca l-a inselat .Problema este ca sotul meu a avut o singura procura de la fratele lui ptr. un contract cu garantie imobiliara si de fapt s-au incheiat 3 contr. de impr. cu aceeasi procura .Toate contr. s-au incheiat la acelasi notar public si sotul meu chiar l-a intrebat pe notar daca este valabila procura iar notarul a spus ca este buna .Creditorul se teme ca celelalte 2 contr. de impr. se anuleaza deoarece era necesar sa fie cate o procura spec. ptr. fiecare contr. Deci ce vina are sotul meu ?
Art. 215 alin. 3 cod penal arata ca ,, Inducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu prilejul incheierii sau executarii unui contract, savarsita in asa fel incat, fara aceasta eroare, cel inselat nu ar fi incheiat sau executat contractul in conditiile stipulate". Ori din momemnt ce avea procura de la fratele sau putea incheia contracte de imprumut in baza aceleaisi procuri pentru o garantei reala. Creditorul nu are de ce sa se teama intrucit numai partile contractante pot solicita anularea contractului in termenul de 3 ani, numai atunci s-ar putea pune problema unor manopere fraduloase
Imi cer scuze, dar nu am inteles raspunsul. Creditorul ,dupa parerea mea nu poate sa castige deoarece sotul meu nu l-a inselat cu nimic . Eu cred ca notarul este de vina fiindca nu avea voie sa faca actele in baza aceleiasi procuri.
Pentru fiecare contract de ipoteca era necesara o procura speciala autentica.
In cazul in care procura data sotului Dvs. in fata notarului contine cate o imputernicire speciala pentru fiecare contract de ipoteca in parte, totul este in buna regula. In cazul in care procura in cauza nu contine clauza de imputernicire speciala pentru incheierea fiecarui contract de ipoteca in parte, contractul de ipoteca este lovit de nulitate absoluta.
Totusi consider ca incheierea contractelor de ipoteca si a contractelor de imprumut in temeiul unei procuri care nu indeplineste cerintele legii se datoreaza lipsei de diligenta a creditorului, care nu a fost suficient de vigilent si nu a verificat actele care au stat la baza imprumutului acordat.
Speta este interesanta, dar sunt date incomplete! Ce se poate retine din mesaj: o persoana fizica trece la amenintari de genul care, partea aflata intr-un proces civil sa-si retraga tot probatoriul depus in acel dosar,altfel va avea probleme mari! Numai citind asa ceva, se poate deduce faptul ca acelei persoane ii este frica de acel probiatoriu si va pierde cu siguranta acel proces. In aceasta situatie,daca este reala, se poate face plangere penala impotriva creditorului! Incearca pe cai ilegale sa castige ceva ce nu-i apartine!
Da, "tudorioan"! Asa este. Acest creditor care ma ameninta este un camatar care l-a imprumutat pe sotul meu cu bani prin incheierea unui contr.de impr. cu garantie imobiliara. Cand a sosit termenul ptr. plata dobanzii ( 10 % / luna ) neavand bani sa plateasca, au mai incheiat un alt contr.de impr.( 10 % dob / luna ) si tot asa l-a incheiat si pe al treilea contr. Garantia imobiliara este un imobil ( casa mare+casa mica+grajd+anexe gosp.+curte in supraf. de 1100mp evaluat de expert la 450000 RON) in cote de 1/2 cu fratele sotului meu. La primul contr. fratele sotului meu i-a dat procura speciala "pentru incheierea unui contr. de impr.cu gar. imob. ptr. cota sa parte de 1/2, specificand ca ramane in continuare proprietar pe cota lui din imobil si ca aceaste procura este netransmisibila si este valabila pana la indeplinirea scopului". Acest camatar ne-a scos imobilul la executare.S-a licitat si s-a adjudecat. Modul cum s-a org. licitatia mi-a dat suspiciuni si am depus contestatie la lic. ( ca nu s-a afisat vanzarea la locul imobilului, ca exec.nu s-a deplasat la imobil si ca fratele sotului - garant imobiliar pe cota de1/2 din imob.nu a fost instiintat in nici un fel de execut.et.) .Am obtinut si suspendarea execut. prin ord. pres. instanta retinand ca coproprietarul nu a fost anuntat si astfel exex. este lovita de nulitate absoluta.Inainte de cererea de susp. fratele sotului meu l-a dat in judecata pe camatar ,ptr. celelalte 2 impr. cerand totodata si anularea lor.Deoarece acest camatar nu a vrut sa mai astepte 5 zile ca sa-i inapoiez banii cu tot cu dabanda si a recurs la execut. silita, nici eu nu-l voi ierta . Am sa-i inapoiez banii dar fara dobanda! Si eu cred ca vom castiga procesele, dar daca nu renunta la dobanda vom face plangere penala impotriva lui . Ati auzit pana acum de vreun camatar care ramane in pierdere ? Deci situatia mea este incredibil de reala ! In data de 21 august am termen la contestatie si in 15 sept. termenul la anularea contractelor ( ultimele doua contr.). Va multumesc ca ma ajutati si poate cineva invata din greselile altora .
Camatarie
getuta
Cum pot dovedi ca doi creditori sunt camatari ? Politia poate face verificari prin intermediul birourilor notariale din judet ptr. a afla daca acesti camatari ... (vezi toată discuția)