Cum pot dovedi ca doi creditori sunt camatari ? Politia poate face verificari prin intermediul birourilor notariale din judet ptr. a afla daca acesti camatari au imprumutat bani si altor persoane?
Din pacate este o practica des intilnita in Romania ultimilor ani. Foarte multe persoana sau inbogatit de pe urma acestei activitati. Greul acces al unei categorii de persoane la creditele bancare a determinat dezvoltarea acestui sistem. O parte a presei a scos in avidenta astfel de cazuri insa ele sau dovedit din start moarte din lipsa probelor, a greului acces la aceste probe si nu in ultimul rind a proastei legislatiii. In speta daca detineti date puteti sesiza organele de politie. Insa accesul la birourile notariale va fi dificil daca in cauza nu este inceputa urmarirea penala. Numai dupa o documentare temeinica se poate declansa o astfel de actiune. Succes.:)
Am citit ce au scris ziaristii, am cautat tot felul de spete care sa fie asemanatoare cu a mea dar nu am gasit mare lucru.
In cazul meu exista mai multe contracte de imprumut cu gar.imob. In toate contr. de impr. dobanda de 10 % este mascata in suma imprumutata, care se poate dovedi prin faptul ca la o luna dupa primul imprumut , cand trebuia sa platesc dobanda , creditorul a mai incheiat un al doilea contr. de impr ptr. suma de... ( dobanda ), dupa inca o luna , la fel alt contr. de impr. tot in suma de cat era dobanda, peste inca o luna alt contr. de impr. tot ptr. dobanda, peste inca o luna a zis ca cunoaste el pe cineva care ne poate ajuta si am incheiat si cu cel de-al doilea camatar ( acesta cunoscand situatia ) alt contr. de impr si bineinteles dupa o luna am incheiat tot cu al doilea camatar al contr. de impr cu gar. imob . Deci toate contractele de impr. au fost incheiate la intevale de 30 de zile, timp in care eu trebuia sa achit dobanda lunara de 10 %. Toate contr. au fost incheiate la acelasi notar public. Cand notarul nu a mai dorit sa faca si un urmator act de contr. de impr. creditorii au cerut unui exec. jud executarea silita a imob. Am facut contestatie si am obtinut anularea actelor de executare pentru nelegalitate. Am deschis si doua procese la instanta ptr. anularea absoluta a 4 contr. de impr ptr. ca nu exista consimtamantul valabil si al coproprietarului imobilului care a fost ipotecat pana la rangul 5 de ipoteca. Dupa toate acestea le-am facut plangere penala ptr. faptul ca ma ameninta ca o sa patesc ceva rau, daca nu renunt la procese . Toate aceste contr. de impr.cu gar. imob. incheiate lunar nu duc cu gandul la camatarie ?
N-ar fi mai indicata "spalarea de bani" decat amenintarea(sau alaturi de aceasta) ?
S-ar suspenda cauza civila pana la solutionarea cauzei penale si daca ati face si un probatoriu solid poate ca situatia dvs. s-ar transforma din neagra in roz.:)