avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contr. de impr. in litigiu
Discuție deschisă în Executare silită

contr. de impr. in litigiu

Au trecut 15 zile de cand s-a admis contestatia la executare , deci am o hatarare judecatoreasca defenitiva si irevocabila, in care scrie ca s-a anulat procesul verbal de licitatie prin care s-a adjudecat imobilul, cat si procesul verbal de situatie .
Acum avem deschise la jud. doua procese - actiuni in anulare contr. de imrumut cu gar. imobiliara. Doresc sa va intreb daca creditorii pot cere din nou executarea silita avand ca titluri executorii contr. de impr. cu gar. imob. care sunt pe rol la instanta judecatoreasca . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: getuta , utilizator 19:39, 24 Septembrie 2008
Hotărârea dată asupra contestaţiei la executare este supusă căilor de atac, ordinare sau extraordinare, de drept comun.
Potrivit art.402 alin.2 c.proc.civ. se stabileşte, ca regulă generală, că hotărârea pronunţată cu privire la contestaţie se dă fără drept de apel, cu excepţia hotărârii pronunţate în temeiul art. 400 ind.1 şi al art. 401 alin. 2 c.proc.civ., ea fiind supusă numai recursului.
A fost judecat apelul sau recursul impotriva contestatiei la executare ? Nu s-a exercitat impotriva ei nicio cale de atac??
Contestatia la executare nu are cum sa devina definitiva si irevocabila dupa scurgerea unui termn de 15 zile de la admiterea acesteia.

O hotarare devine irevocabila, in conditiile prevazute de art.377 alin.2 C.proc.civ.
Nu s-a exercitat nici o cale de atac ( fiind supusa doar recursului in termen de 15 zile ). Pronuntarea sentintei a fost in data de 08.09.2008. A fost judecata contestatia la executare in prima instanta si astazi era ultima zi in care intimatul putea sa faca recurs, insa nu a facut. Grefiera de la judecatorie mi-a spus ca trebuie sa astept 15 zile si pe urma sa fac cerere pt eliberarea cautiunii deoarece in hotarare scrie :" dispune restituirea cautiunii in suma de 16000 lei achitata de.... la CEC... cu recipisa nr......dupa ramanerea irevocabila a prezentei sentinte.Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare". Creditorii pot cere executarea silita din nou daca titlurile exec. sunt pe rolul inatantei de judecata ? Am cerut anularea lor prin actiune separata deoarece aceste titluri exex. ( contr. de impr. cu gar. imob.) nu au consimtamantul coproprietarului imobilului ?
Prin urmare, hotararea data nu este irevocabila. recursul se exercita in termen de 15 zile de la comunicare si nu de la pronuntare. In realitate , sunt 17 zile deoarece nu intra în calcul nici ziua când a început, nici ziua când s-a sfârşit termenul.

Daca ati cerut anularea lor, atunci nu cred ca mai exista aceasta posibilitate de a porni o noua executare de catre creditori.
Va multumesc frumos ptr. raspunsuri , fara voi si fara avacatul meu ( care este plecat din tara momentan) nu as fi reusit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camatarie getuta getuta Cum pot dovedi ca doi creditori sunt camatari ? Politia poate face verificari prin intermediul birourilor notariale din judet ptr. a afla daca acesti camatari ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare georgelgica georgelgica Mi s-a respins contestatie in anulare ca tardiva, desi m-am incadrat in termenul de depunere. Decizia atacata cu contestatie era irevocabila. Hotararea ... (vezi toată discuția)
Despre executare silita getuta getuta In mesajele anterioare am scris ca un imobil s-a adjudecat in urma licitatiei organizate de un executor judecatoresc si v-am tot intrebat daca pot depune ... (vezi toată discuția)