In urma scoaterii la licitatie a unui imobil, averea sotului meu s-a dezmembrat si anume s-a vandut casa si a ramas gradina ( teren intravilan 2000 mp) care bineinteles a devenit o proprietate infundata .Intrebarea mea este daca pot face contestatie la executate sau nu stiu la ce, deoarece cred ca executorul trebuia sa-i puna in vederre celui care liciteaza ca am dreptul la trecere peste imobilul care urmeaza sa fie executat. Persoana care a castigat licitatia nu doreste sa-mi dea dreptul de trecere si spune ca nu poate sa o oblige nimeni. Avem dreptul la contestatie deoarece consideram ca avem un drept real asupra imobilului executat si anume dreptul de trecere?
trebuie stabilita o servitute de trecere, potrivit codului civil.
In cazul in care nu va intelegeti cu noul proprietar al casei, va trebui sa il actionati in judecata, se va face o expertiza topo care va stabili o cale de acces catre proprietatea dvs.
Multumesc pentru raspuns, dar eu doresc sa contest licitatia deoarece ma incadrez in termenul de depunere a contestatiei ( 15 zile de la...) fiindca viitorul proprietar nu vrea trecere prin curtea lui. In cazul acesta ,deci inainte de intabularea propriu zisa a noului proprietar sa fie intabulata trecerea prin curtea lui.
Am inteles ca servitutea nu- mi confera dreptul de contestatie, dar daca invoc viciul de procedura din cauza ca nu a fost afisata vanzarea la licitatie si la imobilul respectiv, conf. art 504 din vinzare la licitatii ?
Daca nu a fost afisata publicatia de vanzare la locul situarii imobilului puteti solicita , pe calea contestatiei la executare, anularea licitatiei.
Totusi, trebuie sa verificati acest aspect in dosarul executorului judecatoresc, intrucat este posibil sa existe in dosar un proces-verbal de afisare.
Va multumesc ptr. ajutor. Eu am martori toata strada, toti prietenii ca nu am avut afisata acasa vanzarea la licitatie. Ce pot face daca exista pv de afisare la dl executor ? Daca era afisat si acasa anuntul poate aveam mai multi licitatori si nu unul singur.