avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită instiintare de la executor
Discuție deschisă în Executare silită

instiintare de la executor

Dupa ce-am depus la instanta a doua contestatie la executare, deoarece executorul nu respecta sentinta definitiva si irevocabila data la prima contestatie, si ...dupa ce am facut si sesizare la Cam. executorilor jud., primesc azi un plic de la executor in care scrie "prin prezenta va aducem la cunostinta ca la data de ....orele...la sediul Biroului exec. jud.... din... adresa..., se va proceda , in conformitate cu dispozitiile art. 500, art.504 si art. 507 C proc.civ., la vanzarea la licitatie publica a imobilului situat in ......Instiintarea s-a facut in conformitate cu disp. art. 504 alin 5 C proc.civ." Mentionez ca pe fata plicului este scris de mana " corectata dupa sentinta ". Ce se poate intelege din acest plic? Executorul continua executarea desi am depus contestatie sau incepe iar executarea insa cu respectarea senrintei? Eu ce fac cu contestatia depusa si la care am termen peste 5 zile in cazul in care executorul isi corecteaza greselile ?
Cel mai recent răspuns: getuta , utilizator 13:11, 25 Noiembrie 2008
nu puteti afla decat vorbind cu executorul
Da, numai ca n-am rabdare pana luni, cind voi merge la executor. Multumesc.
In cazul in care executorul isi corecteaza greselile, renuntati la actiune, in fata instantei.
Depinde daca ati cerut sau nu si suspendarea executarii la cea de-a doua contestatie. Instanta in temeiul art. 403 (1) poate suspenda executarea pana la solutionarea contestatiei. Daca executorul a corectat actul de executare si a respectat sentinta definitiva si irevocabila atunci cererea dvs privind contestatia la executare va ramane oricum fara obiect. Daca nu s-a respectat in totalitate sentinta puteti cere la primul termen suspendarea.
Am cerut si suspendarea executarii . Daca cererea mea , privind contestatia , ramane fara obiect, atunci cine imi plateste cheltuilelile de judecata ? Nu inteleg , de ce executorul scrie in instiintarea pe care mi-a trimis-o ca in data de..se procedeaza la vanzarea la licitatie a imobilului in conf cu art. 500.504si 507 Cpc , cand defapt la acea data era termenul al 3-lea de licitatie cum reiese din publicatia de vanzare, publicatie pe care am contestat-o, deoarece , le cerea creditorului, executorul reia exec. silita - intocmind direct publicatia de vanzare cu al 3-lea termen de licitatie ,fara sa tina cont de sentinta jud. (in care au fost anulate actele de executare fiind nelegale)? De ce nu a scris exec. jud. ca in data de... se procedeaza la vanzarea la licitatie a imobilului in conformitate cu art. 506,509,510...519, conf. publicatiei la vanzare ?
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2008
getuta, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita getuta getuta in urma unei contestatii la executare instanta a hotarat : "s-a anulat procesul verbal de situatie, intocmit de executorul judecatoresc deoarece nu s-a ... (vezi toată discuția)
Despre executare silita getuta getuta In mesajele anterioare am scris ca un imobil s-a adjudecat in urma licitatiei organizate de un executor judecatoresc si v-am tot intrebat daca pot depune ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut cu garantie imobiliara mof mof Am dat cu titlu de contract de imprumut cu garantie imobiliara (incheiat la un notar public ), bani unei persoane fizice. Pt ca nu a vrut sa-mi de-a banii ... (vezi toată discuția)