avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

in urma unei contestatii la executare instanta a hotarat : "s-a anulat procesul verbal de situatie, intocmit de executorul judecatoresc deoarece nu s-a deplasat la locul unde se afla situat imobilul, s-a anulat si procesul procesul verbal de licitatie prin care a fost adjudecat imobilul ( la la doilea termen de licitatie ). Actele de executare au fost nelegale pentru ca nu a fost somat si incunostiintat de toate actele de executare si garantul ipotecar ( coproprietar in cote de 1/2 din imobil ) asa cum era legal.. Executorul jud. reia executarea silita , se deplaseaza la imobil, intocmeste alt proces verbal de situatie si afiseaza publicatia de vanzare pe poarta imobilului. Ii trimite si coproprietarului un exemplar din publicatia la vanzare. In publicatia de vanzare este trecut " al trei-lea termen de licitatie". Deci din nou coproprietarul nu a fost somat... etc , executorul limitandu-se sa refaca doar pv de situatie si sa treaca la al 3-lea termen de licitatie . A procedat corect acest executor judecatoresc? Va intreb deoarece doresc sa fac o plangere penala impotriva executorului .
Cel mai recent răspuns: getuta , utilizator 13:48, 28 Noiembrie 2008
P-v de situatie trebuie intocmit inainte de orice alt act de executare silita imobiliara. Astfel, daca s-a anulat acest act premergator licitatiilor tinute, dupa parerea mea trebuia ca la aceasta licitatie sa se precizeze ca este primul termen.
Somatia se comunica si garantului ipotecar, inainte de a se trece la vanzarea silita a bunului. Acesta putea sa achite c-val ipotecii care greveaza imobilul si sa se indrepte ulterior impotriva debitorului garantat - in lipsa somatiei nu a putut sa faca acest lucru decat dupa ce afla din publicatia de vanzare comunicata.
Faceti din nou contestatie la acest act de executare, deoarece de la al 3-lea termen de licitatie imobilul poate fi vandut la cel mai mare pret oferit, in timp ce inainte se putea vinde doar la cel putin 75% din pretul de evaluare.
Plangerea ar putea s-o faca garantul-ipotecar.
La fel poate face si plangere la Camera Executorilor Judecatoresti in cadrul careia functioneaza respectivul executor.
Va multumesc ptr. raspuns. Acest executor se pare ca nu respecta o hotarare judecatoreasca definitva si irevocabila. Parca nu-mi vine sa cred ca poate face asa ceva. Maine o sa discut cu avocatul. Oricum avem pe rolul instantei si doua procese de anulare a contractelor de imprumut si cred ca din aceasta cauza se grabeste executorul jud. Eu nu doresc sa-i achit datoria totala creditorului, deoarece sunt convinsa ca acestuia i se vor anula contractele de imprumut.
Puteti sa-mi spuneti cam cat timp ar dura cercetarile daca ii fac plangere executorului ?
Ultima modificare: Duminică, 26 Octombrie 2008
getuta, utilizator
Simt ca inebunesc. Toti mi spun ca somatia se trimite si garantului ipotecar. Atunci de ce executorul judecatoresc si presedintele Camerei executorilor judecatoresti imi spun ca la garantul ipotecar nu trebuie sa i se i trimita somatie ? Va rog ajutati-ma ,deoarece am proces peste cateva zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare de la executor getuta getuta Dupa ce-am depus la instanta a doua contestatie la executare, deoarece executorul nu respecta sentinta definitiva si irevocabila data la prima contestatie, si ... (vezi toată discuția)
Despre executare silita getuta getuta In mesajele anterioare am scris ca un imobil s-a adjudecat in urma licitatiei organizate de un executor judecatoresc si v-am tot intrebat daca pot depune ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut cu garantie imobiliara mof mof Am dat cu titlu de contract de imprumut cu garantie imobiliara (incheiat la un notar public ), bani unei persoane fizice. Pt ca nu a vrut sa-mi de-a banii ... (vezi toată discuția)