avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită despre executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

despre executarea silita

In urma scoaterii la licitatie a unui imobil, averea sotului meu s-a dezmembrat si anume s-a vandut casa si a ramas gradina ( teren intravilan 2000 mp) care bineinteles a devenit o proprietate infundata .Intrebarea mea este daca pot face contestatie la executate sau nu stiu la ce, deoarece cred ca executorul trebuia sa-i puna in vederre celui care liciteaza ca am dreptul la trecere peste imobilul care urmeaza sa fie executat. Persoana care a castigat licitatia nu doreste sa-mi dea dreptul de trecere si spune ca nu poate sa o oblige nimeni. Avem dreptul la contestatie deoarece consideram ca avem un drept real asupra imobilului executat si anume dreptul de trecere?
Cel mai recent răspuns: getuta , utilizator 19:40, 31 Iulie 2008
am inteles dar cica se executa mama daca el nu are nimic pe numele lui..ca asa e o lege.Deci nu eposibil nu?din moment ce mama nu asemnat nimic?
Sa va dea Dumnezeu multa sanatate si mult noroc. Azi am depus contestatia pentru anulare a licitatie.Avocata mea spune la fel ca Dvs.ca celelalte contr. de impr. se anuleaza deoarece in singura procura scrie : pentru semnarea unui contract de garantie imobiliara si ...este valabila pana la indeplinirea scopului.Mai scrie in procura ca ramane in continuare proprietar pe cota lui de 1/2 din imobil. Deci daca nu s-a restituit imprumutul nu poate fi folosita procura ptr alte contr. Deci celelalte doua contr. atrag nulitatea. A mai invocat si ca nu s-a afisat publicatia de vanzare la locul unde este situat imobilul, ca fratele sotului meu nu a fost instiintat in nici un fel ( in procura nu scrie ca renunta la partea lui de 1/2 ci ca ramane proprietar de drept pe cota lui ) ca nu s- delimitat suprafata de imobil, ca evaluatorul expert a luat al doilea corp de casa drept magazie in loc de casa de locuit , ca nu este trecuta fantana in evaluare . Avocata mea se bazeaza 99 % pe nulitatea contr. de imprumut si pe faptul ca fratele sotului nu a fost instiintat de executare.Maine o sa aflam termenul fixat de instanta. Tot maine depunem si cererea de suspendare a executarii silite.Avem emotii , deoarece depun si cautiunea de 10 % si nu vreau deloc sa pierd procesul. Fratele sotului meu tot prin av. i-a dat in judecata pe sotul meu si pe creditor ( pt. anularea celorlalte 2 contr. de impr. )deoarece el nu a dat decat o singura procura spec. Ce credeti, avem vreo sansa sa castigam procesul?
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2008
getuta, utilizator
trebuie procura pentru fiecare contract de impr. chiar daca creditorul este acelasi ? Procura speciala se refera clar la "semnarea unui contract de garantie imob." si mai scrie " este valabila pana la indeplinirea scopului" si mai scrie " va semna in numele meu si pentru mine in limitele prezentului mandat".
Toate contr. de impr. au fost incheiate in baza acestei procuri spec. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2008
getuta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre executare silita getuta getuta In mesajele anterioare am scris ca un imobil s-a adjudecat in urma licitatiei organizate de un executor judecatoresc si v-am tot intrebat daca pot depune ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de impr.cu gar. imobiliara getuta getuta Se instituie ipoteca de rangul 1,2,3,4 si 5 pe un singur si acelasi imobil, in urma incheierii a 5 contr. de impr.cu garantie imobiliara. Imoobilul ipotecat se ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la executor getuta getuta Dupa ce-am depus la instanta a doua contestatie la executare, deoarece executorul nu respecta sentinta definitiva si irevocabila data la prima contestatie, si ... (vezi toată discuția)