In urma scoaterii la licitatie a unui imobil, averea sotului meu s-a dezmembrat si anume s-a vandut casa si a ramas gradina ( teren intravilan 2000 mp) care bineinteles a devenit o proprietate infundata .Intrebarea mea este daca pot face contestatie la executate sau nu stiu la ce, deoarece cred ca executorul trebuia sa-i puna in vederre celui care liciteaza ca am dreptul la trecere peste imobilul care urmeaza sa fie executat. Persoana care a castigat licitatia nu doreste sa-mi dea dreptul de trecere si spune ca nu poate sa o oblige nimeni. Avem dreptul la contestatie deoarece consideram ca avem un drept real asupra imobilului executat si anume dreptul de trecere?
Sa va dea Dumnezeu multa sanatate si mult noroc. Azi am depus contestatia pentru anulare a licitatie.Avocata mea spune la fel ca Dvs.ca celelalte contr. de impr. se anuleaza deoarece in singura procura scrie : pentru semnarea unui contract de garantie imobiliara si ...este valabila pana la indeplinirea scopului.Mai scrie in procura ca ramane in continuare proprietar pe cota lui de 1/2 din imobil. Deci daca nu s-a restituit imprumutul nu poate fi folosita procura ptr alte contr. Deci celelalte doua contr. atrag nulitatea. A mai invocat si ca nu s-a afisat publicatia de vanzare la locul unde este situat imobilul, ca fratele sotului meu nu a fost instiintat in nici un fel ( in procura nu scrie ca renunta la partea lui de 1/2 ci ca ramane proprietar de drept pe cota lui ) ca nu s- delimitat suprafata de imobil, ca evaluatorul expert a luat al doilea corp de casa drept magazie in loc de casa de locuit , ca nu este trecuta fantana in evaluare . Avocata mea se bazeaza 99 % pe nulitatea contr. de imprumut si pe faptul ca fratele sotului nu a fost instiintat de executare.Maine o sa aflam termenul fixat de instanta. Tot maine depunem si cererea de suspendare a executarii silite.Avem emotii , deoarece depun si cautiunea de 10 % si nu vreau deloc sa pierd procesul. Fratele sotului meu tot prin av. i-a dat in judecata pe sotul meu si pe creditor ( pt. anularea celorlalte 2 contr. de impr. )deoarece el nu a dat decat o singura procura spec. Ce credeti, avem vreo sansa sa castigam procesul?
trebuie procura pentru fiecare contract de impr. chiar daca creditorul este acelasi ? Procura speciala se refera clar la "semnarea unui contract de garantie imob." si mai scrie " este valabila pana la indeplinirea scopului" si mai scrie " va semna in numele meu si pentru mine in limitele prezentului mandat".
Toate contr. de impr. au fost incheiate in baza acestei procuri spec. Va multumesc.