avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită despre executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

despre executarea silita

In urma scoaterii la licitatie a unui imobil, averea sotului meu s-a dezmembrat si anume s-a vandut casa si a ramas gradina ( teren intravilan 2000 mp) care bineinteles a devenit o proprietate infundata .Intrebarea mea este daca pot face contestatie la executate sau nu stiu la ce, deoarece cred ca executorul trebuia sa-i puna in vederre celui care liciteaza ca am dreptul la trecere peste imobilul care urmeaza sa fie executat. Persoana care a castigat licitatia nu doreste sa-mi dea dreptul de trecere si spune ca nu poate sa o oblige nimeni. Avem dreptul la contestatie deoarece consideram ca avem un drept real asupra imobilului executat si anume dreptul de trecere?
Cel mai recent răspuns: getuta , utilizator 19:40, 31 Iulie 2008
Daca exista proces-verbal de afisare a publicatiei nu cred ca aveti sanse de castig in contestatie.
Publicatia de executare silita prin vanzare la licitatie ..., comunicata prin posta are scris jos in pagina : prezentul pv se afiseaza la judecatoria...., la la biroul ex.jud. ....si la Primaria .....PUNCT.Sub acest rand scrie : Se comunica debitorului.....si creditorului.....PUNCT. Deci el nu poate sa aibe alte pv. Daca era afisat trebuia sa scrie. Oricum eu acum m-am intors de la avocat si a spus ca-mi face contestatia de anulare a licitaiei .Urmeaza maine dimineata la ora 10 sa o depunem. Este posibil sa-mi respinga contestatia? Oare de ce nu mi-a garantat avocatul 100 % ca voi avea castig de cauza?
Un avocat nu va garanta niciodata 100% ca veti avea castig de cauza. Datoria lui este sa depuna toate diligentele necesare pentru apararea dvs.
Da, corect. Tocmai am descoperit si un alt viciu de procedura - art.496 executare silita si anume ca executorul nu s-a deplasat la locul unde se afla imobilul, insa el a facut un proces verbal de situatie in care scrie ca.. este compus din casa si curte in suprafata de...si punct si atat, nimic mai mult. El a scris ce a vazut scris in extrasul de carte f..De ce ? Fiindca daca s-ar fi deplasat la imobil ar fi vazut ca sunt 2 case, o fantana (constructie caramida cu sarpanta etc.) , un grajd mare ( 100mp tot constructie) .In art.496 scrie ca trebuie sa se deplaseze la locul unde se afla imobilul......si sa faca o descriere cat mai amanuntita a imobilului. Ma ajuta cu ceva daca invoc si acest lucru?
Deci imobilul scos la licitatie are 2 proprietari. 1/2 sotul meu si 1/2 fratele sau. Nu mai inteleg nimic, imi spune avocatul astazi ca fratele sotului meu ( in cota de 1/2 parte din imobilul supus la executare silita) este parte terta care poate depune contestatie la licitatie, doarece chiar daca el a dat o singura procura in vederea incheierii un contr. de garantie ipotecara ( desi sau incheiat la notar 3 contracte de imprumut in date diferite ) acele contr. de imprumu nu sunt si pe numele sau, sunt doar pe numele sotului meu. Doar sotul meu este debitor si ca rebuia supus licitatiei doar 1/2 ,adica partea celui pe numele caruia sun facute imprumuturile. Va rog din suflet , spuneti-mi si dvs ce credeti ?

Alte discuții în legătură

Despre executare silita getuta getuta In mesajele anterioare am scris ca un imobil s-a adjudecat in urma licitatiei organizate de un executor judecatoresc si v-am tot intrebat daca pot depune ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de impr.cu gar. imobiliara getuta getuta Se instituie ipoteca de rangul 1,2,3,4 si 5 pe un singur si acelasi imobil, in urma incheierii a 5 contr. de impr.cu garantie imobiliara. Imoobilul ipotecat se ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la executor getuta getuta Dupa ce-am depus la instanta a doua contestatie la executare, deoarece executorul nu respecta sentinta definitiva si irevocabila data la prima contestatie, si ... (vezi toată discuția)