In urma scoaterii la licitatie a unui imobil, averea sotului meu s-a dezmembrat si anume s-a vandut casa si a ramas gradina ( teren intravilan 2000 mp) care bineinteles a devenit o proprietate infundata .Intrebarea mea este daca pot face contestatie la executate sau nu stiu la ce, deoarece cred ca executorul trebuia sa-i puna in vederre celui care liciteaza ca am dreptul la trecere peste imobilul care urmeaza sa fie executat. Persoana care a castigat licitatia nu doreste sa-mi dea dreptul de trecere si spune ca nu poate sa o oblige nimeni. Avem dreptul la contestatie deoarece consideram ca avem un drept real asupra imobilului executat si anume dreptul de trecere?
Publicatia de executare silita prin vanzare la licitatie ..., comunicata prin posta are scris jos in pagina : prezentul pv se afiseaza la judecatoria...., la la biroul ex.jud. ....si la Primaria .....PUNCT.Sub acest rand scrie : Se comunica debitorului.....si creditorului.....PUNCT. Deci el nu poate sa aibe alte pv. Daca era afisat trebuia sa scrie. Oricum eu acum m-am intors de la avocat si a spus ca-mi face contestatia de anulare a licitaiei .Urmeaza maine dimineata la ora 10 sa o depunem. Este posibil sa-mi respinga contestatia? Oare de ce nu mi-a garantat avocatul 100 % ca voi avea castig de cauza?
Da, corect. Tocmai am descoperit si un alt viciu de procedura - art.496 executare silita si anume ca executorul nu s-a deplasat la locul unde se afla imobilul, insa el a facut un proces verbal de situatie in care scrie ca.. este compus din casa si curte in suprafata de...si punct si atat, nimic mai mult. El a scris ce a vazut scris in extrasul de carte f..De ce ? Fiindca daca s-ar fi deplasat la imobil ar fi vazut ca sunt 2 case, o fantana (constructie caramida cu sarpanta etc.) , un grajd mare ( 100mp tot constructie) .In art.496 scrie ca trebuie sa se deplaseze la locul unde se afla imobilul......si sa faca o descriere cat mai amanuntita a imobilului. Ma ajuta cu ceva daca invoc si acest lucru?
Deci imobilul scos la licitatie are 2 proprietari. 1/2 sotul meu si 1/2 fratele sau. Nu mai inteleg nimic, imi spune avocatul astazi ca fratele sotului meu ( in cota de 1/2 parte din imobilul supus la executare silita) este parte terta care poate depune contestatie la licitatie, doarece chiar daca el a dat o singura procura in vederea incheierii un contr. de garantie ipotecara ( desi sau incheiat la notar 3 contracte de imprumut in date diferite ) acele contr. de imprumu nu sunt si pe numele sau, sunt doar pe numele sotului meu. Doar sotul meu este debitor si ca rebuia supus licitatiei doar 1/2 ,adica partea celui pe numele caruia sun facute imprumuturile. Va rog din suflet , spuneti-mi si dvs ce credeti ?