va rog frumos sa imi suneti pentru persoana sex feminin, nascuta in luna mai 1958, cu stagiu de munca de 32 ani, din care 24 ani,2 luni,18zile lucrati cu grupa II. , cand anume se poate iesi la pensie, in forma standard(folosindu-ma de grupa II), sau anticipat. multumesc mult,
Varsta standard de pensionare pentru o femeie nascuta in luna mai 1958 este de 61 de ani si 1 luna, adica se poate pensiona in iunie 2019, cu stagiu complet de 31 de ani si 1 luna sau stagiu minim de cotizare de 15 ani.
va multumesc pentru raspuns
stagiul complet il am inca de acum si anume de 32 ani lucrati deja. va rog sa imi spuneti cati ani se scad din 2019 corespunzatori celor 24 de an grupa 2. la ce varsta se poate face dosar de pensionare utilizand anii de grupa 2 ?
1. Pentru o femeie nascuta in luna mai 1958 varsta standard depensionare este de 61 ani si 1 luna iar stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 1 luna.
2. Pentru cei 24 de ani lucrati in gr.a II-a de munca varsta standard de pensionare scade cu 5 ani si 6 luni, adica va puteti pensioan de limita de varsta la 55 de ani si 7 luni, adica in decembrie 2013.