avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia de crestere a copilului

Daca am lucrat 12 luni neintrerupt, dar ultimele 3 luni cu jumatate de norma, mai beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului?Care este legea care face referire la indemnizatia de crestere a copilului? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 21 Iulie 2011
1. OUG nr.111/2010 reglementeaza concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. O gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...

2. Acordarea indemnizatiei nu este conditionata de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial - , ci de realizarea in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni de venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit .
Asadar, daca indepliniti aceasta conditie beneficiati de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil avril_dor avril_dor Buna ziua! Daca am contract de munca pe 2ore/zi pot beneficia de indemnizatia minima de 1232 lei? este vreo problema daca vor fi doar 10 luni de contract in ... (vezi toată discuția)
Acordare ccc si indem.de crestere a copilului botirca_roxana botirca_roxana As dori sa stiu daca beneficiez de indem de crest a copilului daca am fost angajata timp de 4 luni cu program de 8 ore,iar acum mi s-a modificat programul la 4 ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal iulianlist iulianlist as vrea sa stiu daca sunt angajata cu 1/2 norma beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului integrala ? mentionez ca in prezent sunt angajata cu norma ... (vezi toată discuția)