avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TERGIVERSARE DOSAR PLANGERE PENALA PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TERGIVERSARE DOSAR PLANGERE PENALA PENSIE ALIMENTARA

Buna seara.
Am nevoie de niste sfaturi la ce institutii sa ma mai adresez pentru ca e strigator la ce - in februarie 2010 am depus o plangere penala la Parcehtul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 pentru neplata pensiei alimentare stabilita prin hotarare definitiva si irevocabila, paratul nu mi-a platit desi instanta a stabilit o suma modica 150 lei pentru ca nu are loc de munca. Am depus aceasta plangere penala si nici prin gand nu imi trecea ca va dura 1 an si jumatate si tot nu au solutionat cauza. Cand am fost in audienta la doamna procuror sef adjunct mi-a spus ca dosarul este inapoi la politie deoarece baietii de acolo nu si-a facut treaba . Bun, am zis mai trece o perioada ma cheama la politie pt alta declaratie am dat asta anul acesta in aprilie domnisoara care se ocupa de caz mi-a zis ca dosarul inapoi la parchet. Deci acest dosar a facut urmatoarele drumuri: parchet-politie-parchet-politie iarasi parchet. Domnisoara de la politie mi-a spus senin ca ei nu il gasesc pe parat nici la domiciliul cu forme legale nici la cel cu forme nelegale. Mnetionez faptul ca daca voiau il gaseau pentru ca in acelasi timp, mai exact un an de zile am avut un proces de partaj la judecatoria giurgiu si daca voiau il gaseau, dar nu nene e greu. Revoltata de tergiversarea in continuare a acestui dosar m-am dus iarasi la parchet unde un functionar mi-a zis ca e trimis spre solutionare dar ca e inca la ei moment in care il intreb cine este procurorul care se ocupa de caz si imi spune ca nu se poate sa spuna numele intru in el mai cu tupeu si spune numele, ma duc la domnul procuror si ce sa vad acolo un domn care imi ia frumos buletinul si cand imi vede numele a inceput s aspuna ca stie cazul pe de rost si imi motiveaza la fel ca nu gaseste paratul sa ila duca la audieri moment in care ii spun ca , cu o zi in urma chiar eu l-am vazut pe parat i-am spus si unde. La un moment dat imi pune o alta intrebare: dumneavostra c epreferati? s ail vedeti in inchisoare sau sa va plateasca eu raspund frumos ca sa se intample ce spune LEGEA si sa trimita dosarul la instanta competenta moment in care ma intreaba iarasi: doamna asta e ca o razbunare?
Domnilor avocati si juristi catre cine sa ma adresez eu deoarece acest domn procuror se pare ca a incalcat niste legi ce articole din codul d eprocedura civila a incalcat? vreau sa ajunga dosarul d eurgenta intr-o instanta iar el care trebuie sa imi apere sau mai bine spus s aimi rezolve cauza imi pericliteaza interesele minorei incredintata mie spre crestere si educare prin hotarare definitiva si irevocabila. Oare ce a facut acest domn procuror timp d eun an si jumatate?
Unde sa ma mai adresez astazi am depus os esizare catre parchetul d epe langa tribunalul bucuresti in legatura cu tergiversarea dosarului.
Am argumente destule sa dau statul roman si parchetul respectiv in judecata pentru tergiversarea dosarului fara nici un temei legal si periclitare aintereselor minorului? pot denunta procurorul la DNA ma pot adresa la CEDO
Sunt disperata ca nu se ia nici o masura dosarul nu pleaca in instanta oare de ce?
Mi s-a terminat procesul d epartaj care stiti si dumneavoastra ca este mult mai anevoios si mai lung si astia nu sunt in stare s atrimita un a marat de dosar intr-o instanta??????????????
Cel mai recent răspuns: raluca32 , utilizator 13:24, 31 Iulie 2011
Chiar asa, ce preferati: sa il vedeti la inchisoare sau doriti pensia de intretinere?
Daca cel obligat la plata nu are un loc de munca, va primi NUP(neinceperea urmaririi penale).
Si chiar daca are un loc de munca si nu vrea sa plateasca, la prima abatere de acest gen va primi o amenda. Abia la urmatoarea abatere de acest gen se va pune in discutie inchisoarea, iar daca va intra la inschisoare, va fi exonerat de la plata pensie de intretinere pe perioada detentiei.
Pe de alta parte, de ce nu va apucati dv de citit Codul de procedura civila pentru a vedea ce articole a incalcat procurorul? Poate asa veti descoperi ca puteti pune in executare silita hotararea de stabilire a pensiei de intretinere.
Daca ati terminat partajul, inseamna ca fiecare dintre dv ati primit ceva bunuri. Daca doriti sa recuperati cu adevarat sumele datorate cu titlude pensie de intretinere, de ce nu luati frumos hotararea de stabilire a pensie sa mergeti la un executor judecatoresc in vederea recuperarii sumelor prin executarea silita a bunurilor ce i-au revenit acestuia in urma partajului?Executorul va solicita instantei incuviintarea executarii silite, si asa si dorinta va va fi indeplinita, veti avea un dosar in instanta.
Instanta cand a stabilit pensia de intretinere el nu avea loc de munca asa ca plateste cum a stabilit instantza. Conform legilor in vigoare acest dosar trebuia trimis pana la ora aceasta in instanta clar dar se pare ca domnul procuror are motive serioase sa tina dosarul in nu stiu ce sertaras ascuns.
Poti sa faci 3 lucruri
- O sesizare la CSM X-(
- O investigatie jurnalistica pe acesta tema .....si poate iese ceva ?=D>
- O sesizare sefului ierarhic #-o
Pana la urma o sa ajung si acolo
si daca ar face inchisoare care ar fi problema?ar trebui sa gandeasca cel ce nu plateste si nu respecta o hotarare.nu inteleg ce rol mai are acest art 305 daca nu rezolvam nimic cu el.e foarte buna si o amenda si inchisoarea poate ca asa parintii care nu isi achita obligatiile fata de proprii copii vor fi mai atenti si nu vor mai risca sa faca ce vor.de aceea exista aceste legi si daca legea spune ca e pasibil de inchisoare nu are decat sa o faca,chiar daca nu rezolva probl banilor.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara cat dureaza? florentina i. florentina i. Buna ziua..as dori daca daca sunteti amabili sa imi raspundeti unde se face plangerea penala.pentru neplata pensiei alimentare..la parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Plata partiala a pensiei de intretinere este infractiune? Livica Livica Va rog sa-mi spuneti daca plata partiala a pensiei de intretinere este infractiune si daca da, care este legea care spune asta? (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals in legatura cu veniturile dintr-un proces penal abandon de familie din partea firmei intermediare ContSters114133 ContSters114133 am depus o plangere pentru neplata pensiei de intretinere minor la politie in iunie 2010 , a fost sanctionat de parchet cu amenda,am depus plagere la prim ... (vezi toată discuția)