avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata partiala a pensiei de intretinere este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata partiala a pensiei de intretinere este infractiune?

Va rog sa-mi spuneti daca plata partiala a pensiei de intretinere este infractiune si daca da, care este legea care spune asta?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 11:18, 20 Decembrie 2011
Legea spune "neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege" se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda (art. 305 litera b cod penal).
Plata partiala nu dovedeste reaua-credinta, ci impas financiar.
In cazul meu plata este partiala din cauza ca tatal nu vrea sa declare veniturile din strainatate, desi este depus la dosar un contract care dovedeste aceste venituri. Este posibil ca judecatorul, in cazul in care tatal nu aduce veniturile din strainatate,(aceste venituri i-au fost cerute dar nu le aduce) sa stabileasca pensia raportat la contractul pe care l-am anexat eu la dosar? Desi contractul este vechi de patru ani si acum salariul fostului sot este mult mai mare, daca s-ar folosi acel contract, pensia ar creste de 10 ori.
deci "neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere timp de 2 luni" art. 305 din Codul penal... daca datoria adunata este mai mare de plata pensiei de intretinere pentru doua luni stabilita prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva se poate formula plangere la politie sau la parchet conf. art. mentionat
Astazi o sa depun plangerea si in caz ca nu vor sa o primeasca, asa cum am patit ieri, pe motiv ca a platit si deci nu e rea credinta, voi da explicatia pe care mi-ati dat-o. Sper sa o inteleaga! Mi se pare logic dar sper sa li se para la fel si lor.
Va multumesc!
Contractul la care faceti referire este pe perioada determinata sau nedeterminata? In contract este specificat salariul? Daca nu este pe perioada nedeterminata, nu aveti nicio sansa sa vi se stabileasca pensia de intretinere raportat la niste venituri de acum patru ani.
De ce nu cereti dv instantei sa solicite veniturile direct de la angajatorul strain?

Alte discuții în legătură

Cum pot fi recuperate sumele ce reprezinta pensie de intretinere minor daca veniturile debitorului vin din afara tarii ContSters114133 ContSters114133 cum pot fi recuperate sumele restante ce reprezinta pensie de intretinere minor,in conditiile in care veniturile celui obligat la plata pensiei vin din ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere minor crina32 crina32 fostul sot ,este in somaj din luna sep2009 din acel moment nu a mai platit pensia de intretinere a fiului in varsta de 10 ani...as dori sa-i recapat aceste ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)