avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot fi recuperate sumele ce reprezinta pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot fi recuperate sumele ce reprezinta pensie de intretinere minor daca veniturile debitorului vin din afara tarii

cum pot fi recuperate sumele restante ce reprezinta pensie de intretinere minor,in conditiile in care veniturile celui obligat la plata pensiei vin din strainatate.deci angajatorul este o firma straina ,iar contractele se semneaza in romania prin firma intermediara.concret el este salariatul acelei firme din strainatate si banii ajung ce-i drept in contul navigatorului din romania.mentionez ca am vorbit cu mai multi executori si toti imi spun la fel...ca nu au competenta ptr a executa niste venituri ce vin din afara tarii.ce fac acesti copii in acest caz?iar in procesul penal ptr abandon nu se vor recupera aceste sume...doar se va vedea daca e sau nu rea vointa....
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
ContSters114133, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 11:21, 20 Noiembrie 2011
ii faceti plangere penala si va plati de buna voie
am spus mai sus ca prin procesul penal nu voi recupera aceste sume.el va fi poate condamnat cu suspendare si in continuare va plati tot cat considera el.cum recuperez sumele pe care ar trebui sa le dea din urma? dosarul penal ptr nepalta pensiei de intretienre minor va pleca in instanta in cel mai scurt timp.dar aici se discuta de art 305,rea credinta ,nicidem de sumele pe care ar trebui sa le plateasca din urma.
Asa am procedat si eu ca sa recuperez suma din urma, i-am facut dosar penal, si s-a implinit un an si nu am obtinut nimic.
ulterior, dupa primul dosar penal, dupa doua luni ii mai faceti o plangere penala si atunci va primi cu executare daca nu se impaca si nu plateste
imaginati-va ca am avut dosarul la politie si parchet 2 ani ,acum urmeaza sa ajunga in instanta,va primi o amenda penala,ptr ca e la primul conflict cu legea penala..etc.dupa 2 luni de neplata sau plata partiala ,o luam de la capat,,inca 2 ani de cercetari si apoi poate o condamnare cu suspendare.acesti oameni au bani si nu se tem de aceste
condamnari cu suspendare in cazul in care vor fi.,nu ii afecteaza cu nimic.ei pleaca in continuare in voiaje si fac bani,in timp ce noi devenim niste procesomane.

Alte discuții în legătură

Se poate cere revizuirea unei incheieri date in camera preliminara? desirelia75 desirelia75 in baza art 341 alin 6 lit a Cod proc.pen.mi-a fost resinsa plagerea impotriva ordonantei parchetului de neincepere a urm penale impotriva fostului sot ptr ... (vezi toată discuția)
Exista cineva care a rezolvat problema pensiei alimentare in penal? Livica Livica Am citit cam tot ce s-a spus pe forum despre pensii alimentare neplatite sau platite la salariul minim pe economie cand de fapt venitul real este mult mai ... (vezi toată discuția)
Declaratia ca a primit sulta necesara la cartea funciara ContSters114133 ContSters114133 in urma unui partaj mi-a fost atribuit imobilul .fostul sot nu vrea sa dea declaratie ca a primit sulta,iar cei de la carte au spus ca nu sunt suficiente ... (vezi toată discuția)