in baza art 341 alin 6 lit a Cod proc.pen.mi-a fost resinsa plagerea impotriva ordonantei parchetului de neincepere a urm penale impotriva fostului sot ptr nepalta cu rea credinta a pensiei de intretinere.
desi acesta a fost condamnat acum 2 ani la 6 luni cu suspendare si 2 ani jumate termen de incercare, ( pentru nepalta pensiei de intretienre) acum, ( in urma altor plangeri de abandon de familie) a fost gasit nevinovat de procuror si judecatorul de camera preliminara, la dosar existand aceleasi dovezi ca si atunci cand a fost pronunta hotararea de condamnare.se poate cere revizuirea acestei incheieride sedinta date in camera preliminara?
ar putea fi un motiv de revizuire faptul ca instanta a stabilit pensie de intretinere 1/4 din venitul net lunar, iar procurorul si judecatorul de camera preliminara au spus ca :"invinuitul plateste pensia de intretienre, in cuantumul stabilit de instanta civila, respectiv raportandu-se la salariul de baza obtinut". salariul de baza din contracte fiind foarte mic in comparatie cu suma din contract ce reprezinta total salariu pe luna.mai spune parchetul si judecatorul de camera preliminara care a copiat tot ce aparea in ordonanta procurorului, ca in sentinta civila pronuntata de judecatoria x nu se face o analiza clara a veniturilor obtinute de invinuit, astfel incat nu se poate stabili daca instanta de judecata a avut in vedere, la stabilirea cuantumului pensiei de intretinere, atat salariul de baza obtinut de invinuit cat si diurna ce i se acorda in acelasi context.pai daca instanta nu a facut referire clara de ce parchetul interpreteaza in defavoarea minorului stabilind ei pensia la salariul de baza din contracte?( desi instanta spune venit net lunar nu salariu de baza).
Incheierea judecatorului de camera preliminara este definitiva, parerea mea este ca nu mai aveti cai de atac interne la care sa apelati. Exista in acest sens si un RIL, adevarat raportat la vechiul c.p.p., prin care sa stabilit că este inadmisibilă cererea de revizuire a unei hotărâri judecătoreşti definitive, pronunţată în aplicarea dispoziţiilor art. 278^1 alin. 8 lit. a) şi b) din c.p.p.. (Decizia nr. 17/2007 ICCJ).