avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie CIM pe perioada determinata

Buna ziua,

M-am angajat undeva cu contract pe perioada determinata, din 18.07 pana pe 18.08. In cazul in care doresc sa plec inainte de termenul acesta, ce consecinte ar atrage plecarea mea?

Va trebui sa stau si in preaviz ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:08, 23 Iulie 2011
Aveti o clauza in contract privind perioada de proba de 5 zile?Daca da,va aflati inca in aceasta perioada si nu veti avea nevoie decat sa notificati angajatorul asupra faptului ca doriti sa intrerupeti raporturile de munca,fara vreo alta consecinta ,decat incetarea cim.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
Multumesc frumos de raspuns. In contract nu este scrisa perioada de proba efectiv, dar avand in vedere ca am contractul pe o luna, legea ii obliga sa ma tina maxim 5 zile in proba.
1. Legea nu il obliga sa va tina 5 zile de proba chiar daca acaesta ar fi precizata in CIM. Dar dara perioada de proba nu este inscrisa in CIM ea nu exista. perioada de proba nu este o obligatie.
2. Puteti sa solicitati incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) dar aveti nevoie de acordul angajatorului.
3. Puteti sa demisionati (art.81 din Codul muncii) dar trebuie sa respectati perioada de preavis inscrisa in CIM.
4. Puteti sa lipsiti nemotivat si veti fi concediata disciplinar (art.61a din Codul muncii).
oanastefana a scris:

Multumesc frumos de raspuns. In contract nu este scrisa perioada de proba efectiv, dar avand in vedere ca am contractul pe o luna, legea ii obliga sa ma tina maxim 5 zile in proba.

Trebuie sa fie in primul rand inscrisa in contract perioada de proba de 5 zile,pt. a-si produce efectele despre care am discutat,de aceea am si intrebat daca aveti consemnata o astfel de clauza.
Si chiar daca ar fi inscrisa,cim poate inceta oricand chiar inainte de expirarea celor 5 zile,printr-o notificare care poate sa vina fie de la angajat,fie de la angajator,deci tot nu ar exista obligatia sa lucrati 5 zile.
Cat despre alte modalitati de incetare a cim ,cel mai bine ar fi daca angajatorul si-ar exprima acordul pt. intrerupere,caz in care ati putea pleca imediat.
Daca nu,demisie cu executarea preavizului corespunzator.
Cea mai neinspirata modalitate este sa parasiti locul de munca fara a anunta,caz in care sigur veti fi concediata disciplinar,pt. absente nemotivate.
Imi sunteti de mare ajutor, va multumesc!

Ca sa va mai fac cateva mentiuni: - la inchierea contractului nu am semnat decat doua exemplare, si nu 3;
- am purtat o discutie telefonica cu angajatorul, care si-a exprimat acordul ca eu sa nu mai vin.

Alte discuții în legătură

Perioada de proba ContSters218796 ContSters218796 buna ziua! recent m-am angajat la un magazin pe functia de agent vanzari. la data semnarii contractului am observat ca in acesta nu este prevazuta si o ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz, neaprobata Andrada22 Andrada22 Buna ziua! am cateva nelamuriri si cu siguranta imi puteti fi de mare ajutor. Sper sa nu plictisesc :), voi da cateva detalii, ca sa ma pueti intelege. Am ... (vezi toată discuția)
Demisie in ziua semnarii cim 1 luna iuliaflorescu13 iuliaflorescu13 Buna ziua,sunt in urmatoarea situatie:M-am angajat la o companie cu data de 01.10.2014-01.pana la 01.11.2014(CIM perioada 1 luna cu 5 zile de proba)pe data de ... (vezi toată discuția)