Buna ziua,sunt in urmatoarea situatie:M-am angajat la o companie cu data de 01.10.2014-01.pana la 01.11.2014(CIM perioada 1 luna cu 5 zile de proba)pe data de 03.10.2014 am hotarat sa anunt seful prin sms.ca nu mai putem colabora , a fost de acord si cere o demisie scrisa.De ce este nevoie de o demisie tinand cont ca in ziua semnarii CIM am si plecat,nu mai locuiesc in Bucuresti)a fost posibila inregistrarea CIM asa repede?motivul plecarii mele a fost neconcordanta intre fisa postului si cerintele conducerii(multe ore peste program neplatie ,alt salariu decat cel negociat,doar 2 zile libere in 2 sapt..conditii de sanatate necoraspunzatoare :( etc.Cum ma sfatuiti?va multumesc!
Art. 31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
...
2. Model de notificare:
NOTIFICARE
privind incetarea contractului individual de munca
Domnului Administrator (Director) al Societatii ________________
Subsemnatul (a) ________________ salariatul dvs. in functia de ___________ prin prezenta va notific incetarea contractului individual de munca nr. ____ din data ________ , incepand cu data de ______, conform art. 31(3) din Codul muncii.
Data __________
Semnatuta ______________
3. - Notificarea o puteti depune personal la registratura (luati si numar de inregistrare) sau o puneti prin posta cu valoare declarata.
- Data incetarii contractului individual de munca poate fi aceeasi cu data inceperii lui.
- Demisia inseamna sa afectuati si preavizul inscris in contractul individual de munca.
C.i.m. se inregistreaza anterior inceperii activitatii in REVISAL.
Daca va dati demisia probabilca va fi nevoie de efectuarea unui preaviz, iar absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.