avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in perioada de proba?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in perioada de proba?

Buna ziua.
Sunt angajata din danta de 1 aprilie 2015, cu perioada de proba 90 de zile calendaristice.
Astazi, din motive personale mi-am cerut demisi, dar seful meu mi-a refuzat-o, spunandu-mi ca trebuie sa stau in preaviz, desi conform articolului 31, alineatul 3 din Codul muncii 'Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acestei''.
Asta nu reprezinta o incalcare a drepturilor? Plus ca am fost amenintata ca nu mi se va incheia contractul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 5 Iunie 2015
Demisia este una , iar incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. este altceva.

Prin urmare , daca v-ati dat demisia atunci aceasta poate fi cu sau fara preaviz. Daca angajatorul nu este de acord sa renunte la preaviz, atunci absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
buna seara,
nu mai exista desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare din 2012.
filipoiu1979 a scris:

...
nu mai exista desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare din 2012.

Cand a fost abrogata aceasta sanctiune in 2012?

Cititi art.248 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz luciacita luciacita Buna ziua, Ce se intampla daca nu pot sta in preaviz, iar actualul angajator nu este de acord sa plec fara preaviz. As putea sta doar 10 -12 zile nu 20 cat ... (vezi toată discuția)
Preaviz Corina Andreea Corina Andreea Bună ziua, dacă contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, în cazul în care îmi dau demisia trebuie să stau în preaviz? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Prevederi contractuale vs lege Saga08 Saga08 Buna ziua, Ajutati-ma va rog cu un raspuns. In cazul demisiei in perioada de proba, conform legii nu se sta in preaviz, dar daca totusi s-a semnat un ... (vezi toată discuția)