avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Bună ziua, dacă contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, în cazul în care îmi dau demisia trebuie să stau în preaviz?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 13 Septembrie 2019
In principiu da, insa depinde de prevederile contractului individual de munca pe care l-ati incheiat cu angajatorul.

Cu stima,
Nu este obligatoriu sa stati in preaviz , insa in acest caz exista doua situatii posibile :
- fie se va decide desfacerea disciplinara a c.i.m. pentru absente nemotivate, dupa efectuarea cercetarii disciplinare;

- fie incetarea c.i.m. prin demisie la expirarea perioadei de preaviz, fara a se mai dispune efectuarea cercetarii disciplinare;
In primul caz mentionat de dumneavoastra angajutul este expus si la riscul de a plati daune angajatorului, in cazul in care le va cere.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
Bogdan Costache, Avocat
Corina Andreea a scris:

Bună ziua, dacă contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, ...

Puteti solicita si incetarea c.i.m. cu acordul partilor ... nu se acorda preaviz , in acest caz.

sau

Depuneti o notificare de incetare a c.i.m. , in baza art.31 alin.3 C.mun, daca mai sunteti in perioada de proba.

Codul Muncii
art.31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
...
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz helias helias Buna seara. Va rog sa imi spune-ti daca un proaspat angajat poate sa demisioneze fara preavizul specificat in CIM? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa ... Chiva53 Chiva53 Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa demisionez si nu vreau sa stau în preaviz poate angajatorul sa ma oblige intr un fel sau sa ... (vezi toată discuția)
Preaviz in perioada de proba? Felicia92 Felicia92 Buna ziua. Sunt angajata din danta de 1 aprilie 2015, cu perioada de proba 90 de zile calendaristice. Astazi, din motive personale mi-am cerut demisi, dar ... (vezi toată discuția)