avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie CIM pe perioada determinata

Buna ziua,

M-am angajat undeva cu contract pe perioada determinata, din 18.07 pana pe 18.08. In cazul in care doresc sa plec inainte de termenul acesta, ce consecinte ar atrage plecarea mea?

Va trebui sa stau si in preaviz ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:08, 23 Iulie 2011
Durata de proba in cazul c.i.m. incheiate pe o durata mai mică de 3 luni este de 5 zile lucrătoare si nu de 5 zile ..... in acest caz, puteti notifica inclusiv pe data de 25.07.2010, angajatorului incetarea c.i.m..
oanastefana a scris:

Imi sunteti de mare ajutor, va multumesc!

Ca sa va mai fac cateva mentiuni: - la inchierea contractului nu am semnat decat doua exemplare, si nu 3;
- am purtat o discutie telefonica cu angajatorul, care si-a exprimat acordul ca eu sa nu mai vin.

Nu va bazati doar pe discutia telefonica,faceti o cerere prin care solicitati sa vi se aprobe incetarea cim cu art.55(b)Codul Muncii,incepand cu...depuneti-o cu nr. de inregistrare si asteptati acordul scris al conducerii. Numai in acest fel veti avea siguranta ca intr-adevar angajatorul este de acord.
Nici in cazul in care se face cerere cu acordul partilor nu se poate avea siguranta ca angajatorul este de acord .. niciun text de lege nu-l obliga sa accepta o astfel de cerere.

:offtopic:
Potrivit Regulamentului de postare , nu este dorita postarea mai multor mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 24 de ore cat puteti edita mesajul).
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
'depuneti-o cu nr. de inregistrare si asteptati acordul scris al conducerii. Numai in acest fel veti avea siguranta ca intr-adevar angajatorul este de acord".

Tocmai de aceea am si mentionat sa astepte acordul scris al angajatorului, este echivalent cu faptul ca nu este suficienta doar simpla depunere a cererii,ci si confirmarea acceptului,ceea ce se traduce ca pe respectiva cerere va trebui sa apara scris: "DE ACORD",sau "SE APROBA"
Va rog insistent nu imi mai rastalmaciti raspunsurile !
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
ondino a scris:

'depuneti-o cu nr. de inregistrare si asteptati acordul scris al conducerii. Numai in acest fel veti avea siguranta ca intr-adevar angajatorul este de acord".

Tocmai de aceea am si mentionat sa astepte acordul scris al angajatorului, este echivalent cu faptul ca nu este suficienta doar simpla depunere a cererii,ci si confirmarea acceptului,ceea ce se traduce ca pe respectiva cerere va trebui sa apara scris: "DE ACORD",sau "SE APROBA"
Va rog insistent nu imi mai rastalmaciti raspunsurile !

:offtopic:
Nu va rastalmaceste nimeni cuvintele ... fraza aceasta este cea la care m-am referir "Numai in acest fel veti avea siguranta ca intr-adevar angajatorul este de acord" ... sau poate nu este scrisa de dvs ...:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba ContSters218796 ContSters218796 buna ziua! recent m-am angajat la un magazin pe functia de agent vanzari. la data semnarii contractului am observat ca in acesta nu este prevazuta si o ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz, neaprobata Andrada22 Andrada22 Buna ziua! am cateva nelamuriri si cu siguranta imi puteti fi de mare ajutor. Sper sa nu plictisesc :), voi da cateva detalii, ca sa ma pueti intelege. Am ... (vezi toată discuția)
Demisie in ziua semnarii cim 1 luna iuliaflorescu13 iuliaflorescu13 Buna ziua,sunt in urmatoarea situatie:M-am angajat la o companie cu data de 01.10.2014-01.pana la 01.11.2014(CIM perioada 1 luna cu 5 zile de proba)pe data de ... (vezi toată discuția)