Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Daca exista 3 mostenitori si unul dintre ei doreste sa faca succesiunea, insa ceilalti 2 nu, se poate realiza succesiunea in aceste conditii?Va rog mult sa-mi raspundeti.Multumesc anticipat. O zi placuta!
Mai intai e recomandat sa faca o declaratie de acceptare a succesiunii la notar, in termenul legal de 6 luni de la data deschiderii succesiunii (data mortii celui mostenit).
Nu conteaza ca unul vrea sa se dezbata si ceilalti trei nu sunt de acord. Succesorul se prezinta la notar, se initiaza procedura, iar ceilalti doi vor fi citati de notar.
Trebuie sa va adresati notarului, cu o cerere de dezbatere a succesiunii. Notarul va trimite citatii celorlalti doi. Daca cei doi nu se prezinta la sediul notariatului la data si ora pentru care au fost citati, notarul va suspenda procedura succesorala.
In aceasta situatie, dvs. urmeaza sa va adresati instantei de judecata, printr-o cerere indreptata impotriva celorlalti doi mostenitori. Veti putea solicita si recuperarea cheltuielile de judecata de la ceilalti doi mostenitori.