avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Daca exista 3 mostenitori si unul dintre ei doreste sa faca succesiunea, insa ceilalti 2 nu, se poate realiza succesiunea in aceste conditii?Va rog mult sa-mi raspundeti.Multumesc anticipat. O zi placuta!
Cel mai recent răspuns: Alina1132 , utilizator 13:01, 22 Iulie 2011
Mai intai e recomandat sa faca o declaratie de acceptare a succesiunii la notar, in termenul legal de 6 luni de la data deschiderii succesiunii (data mortii celui mostenit).
Nu conteaza ca unul vrea sa se dezbata si ceilalti trei nu sunt de acord. Succesorul se prezinta la notar, se initiaza procedura, iar ceilalti doi vor fi citati de notar.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
Ulpianus, utilizator
Trebuie sa va adresati notarului, cu o cerere de dezbatere a succesiunii. Notarul va trimite citatii celorlalti doi. Daca cei doi nu se prezinta la sediul notariatului la data si ora pentru care au fost citati, notarul va suspenda procedura succesorala.
In aceasta situatie, dvs. urmeaza sa va adresati instantei de judecata, printr-o cerere indreptata impotriva celorlalti doi mostenitori. Veti putea solicita si recuperarea cheltuielile de judecata de la ceilalti doi mostenitori.
Bun. In final se va aproba succesiunea?
Multumesc mult pentru raspuns. Am inteles mai greu:). O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune in instanta florin2014 florin2014 Se poate face dezbatere in instanta fara a merge mai intai la notar? Am consultat un avocat pentru a deschide succesiunea pe cale judecatoreasca si a spus ca ... (vezi toată discuția)
Acord mediere partaj succesoral mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Acordul de mediere intre doi frati si singurul mostenitor al celui de-al treilea se poate face daca acesta din urma nu are certificat de mostenitor si nici nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune massimo massimo daca unul dintre mostenitori da declaratie ca renunta la mostenire prin declaratie la notar se mai poate razgandi? (vezi toată discuția)