avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nedreptate .. divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nedreptate .. divort

Sunt casatorita din 2006 si de un an am plecat de acasa din cauza violentei sotului meu. Vreau sa divortez si imi face probleme si la divort. I-am propus sotului meu sa divortam la primarie cu acordul ambelor parti si lui sa-i ramana toate lucrurile, iar mie sa-mi lase numele ca sa nu mai trec prin toate fazele de schimbare a actelor (inseamna timp si bani) + stresul psihic de la colegi/rude cand vor pune intrebari de care nu am chef.
Nu vrea sa-mi lase numele. Nu inteleg de ce e permis sa fie numai alegerea sotului daca sotia sa ramana sau nu cu numele, din moment ce el a fost de acord ca ea sa-l poarte, de ce nu are importanta si dorinta ei, la divort. Psihologic, cred ca aceasta incrancenare a sotilor de a nu lasa numele si legea de partea lor, lasa urme adanci la sotii. Cred ca e o mare discriminare.
I-am propus atunci sa-mi dea jumatate sau macar o parte din lucrurile pe care le avem in comun - stiind ca tine foarte mult la ele- si nici asa nu e de acord, ba mai mult mi-a spus ca daca eu ii cer jumatate din lucrurile noastre dobandite in timpul casatoriei, atunci imi va cere si el jumatate din ce am cumparat eu in timpul de cand am plecat acasa.
Din pacate nu am atatia bani incat sa platesc un avocat ... daca avocatul ar fi insa f bun, atunci cred ca s-ar putea obtine daune materiale de la el .. pe mine sincer, nu ma intereseaza partea materiala, ma intereseaza nedreptatea. A fost violent cu mine atat verbal cat si fizic si dupa ce am plecat de acasa, nu numai ca nu mai primesc nimic de la el, nici macar numele, dar imi cere si ce am facut eu dupa ce am plecat de la el ... si imi trebuie si timp- adica liber de la serviciu si umblat si bani ca sa-mi schimbi toate actele ...
ce as putea face?
pe de o parte as vrea sa scap cat mai repede de el si sa termin oricum ar fi divortul asta, pe de alta parte e atata nedreptate in tot ce mi se intampla ...:(
Cel mai recent răspuns: veronik , utilizator 17:57, 27 Iulie 2011
Nu este atit de scum un avocat , daca divortul este in favoarea ta el plateste o parte sau toate cheltuielile de divort , incearca prin mediere si dupa vezi ce si cum .
scuze daca intrebarea e prea stupida, mediere inseamna sa ma inteleg cu el prin intermediul unui avocat ?
Il pot da in judecata ca nu vrea sa-mi lase numele?
nu puteti pastra ( in cazul dvs) numele dobandit la casatorie fara acordul sotului.
de ce in cazul meu ?
am atatea acte si diplome cu numele acesta de dupa casatorie. de ce nu conteaza si imaginea mea, sau in general a sotiei, intr-un proces de divort ?

dar il pot in judecata ca nu vrea sa-l mi-l lase pe motivele amintite in primul mesaj ? din pct meu de vedere este clar discriminare. de ce la un divort sa fiu obligata sa-mi schimb toate actele si el sa nu aibe nici o grija? ca sa nu mai zic de toate persoanele care ma cunosc dupa un nume si dupa divort acel nume va disparea...

Alte discuții în legătură

Divort, pastrarea numelui Pop Ana Pop Ana Buna ziua. Se poate pastra numele avut in timpul casatoriei dupa pronuntarea divortulul.Daca nu ai un avocat care sa te reprezinte din motive economica cum se ... (vezi toată discuția)
Pot pastra numele dupa divort ank_harti ank_harti Buna ziua Sotul meu mi-a zis, ca azi intenteaza divortul.Pe mine ma intereseaza doar sa imi pastrez numele.Nu avem copii,casnicia a durat 4ani ... (vezi toată discuția)
Pastrare nume dupa divort mami76 mami76 Buna ziua, am divortat acum o saptamana, eu am fost reclamanta, sotul nu s-a prezentat la nici o infatisare. A fost decizia lui. La sfarsit judecatoarea a ... (vezi toată discuția)