avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CM in preaviz in procedura de insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CM in preaviz in procedura de insolventa

Buna ziua, sunt angajata in cadrul unei societati de stat care de curand a intrat in procedura de insolventa. In ziua inceperii preavizului am intrat in CM pana la sfarsitul lunii. Intrebarea mea este daca in cazul procedurii de insolventa se mai aplica aceasi regula cum ca preavizul intra dupa terminarea CM. angajatorul mi-a spus ca acest lucru nu este posibil in cazul insolventei. m-ar interesa daca este sau nu adevarat si desigur articolul si legea in care este prevazut acest lucru.Astept urgent raspunsul, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 22 Iulie 2011
Concediul medical suspenda perioada de preaviz ... numai ca in cazul societatilor in insolventa termenul de preaviz este de 15 zile lucratoare , potruvit art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006.

Art.49 alin.6 C.mun. dispune ca : In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie-concediu medical LucianSandu LucianSandu Buna ziua. As dori daca ma poate lamuri cineva asupra unei probleme. Mi am dat demisia cu data de 28 februarie de la firma la care lucrez. Acum sunt in ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat demisie acuta acuta Buna ziua. Va adresez urmatoarea intrebare: Am un salariat ca are concediu medical pana in data de 30.092012. Astazi 20.09.2012 s-a prezentat cu o cerere ... (vezi toată discuția)
Incetarea suspendarii cim urmata de incetarea cim Claudia1986 Claudia1986 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In data de 01.11.2013 am suspendat un CIM pt concediu crestere copil, societatea a intrat in faliment intre timp si ar ... (vezi toată discuția)