avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Mama mea este pensionata la termen din anul 1981 pentru o perioada de activitate de 10 ani in cooperativa mestesugareasca. Restul timpului a lucrat ca membra CAP.

In anul 2010, s-a facut o recalculare a pensiei, dar dosarul de pensionare din 1981 a fost distrus odata cu o parte din arhiva casei de pensii din cauza unei inundatii cu cativa ani in urma (2008).
Ca urmare, recalcularea noua s-a facut la doar la valoarea salariului tarifar inscris in carte, fara sporurile de acord global ce existau in statele de plata luate in consideratie la data stabilirii pensiei initiale si s-a decis ca pensia calculata atunci era eronata.
Din pacate, arhiva angajatorului, care a migrat prin cateva comune si orasul Buftea, nu poate fi gasita nicaieri si exista temerea ca a disparut. Eu am cautat-o in toate aceste locuri si nu am gasit-o nicaieri.

Va rog sa-mi spuneti daca recalcularea in conditiile cunoasterii faptului ca actele depuse la dosarul din 1981 si aflat in arhiva casei de pensii au fost distruse poate decide ca cuantumul stabilit la acea data a fost eronat calculat.
Mamei i s-a imputat acum un prejudiciu adus casi de 3600 lei, care ii este deja poprit din pensia anterioara de 450 lei.

Cine se face vinovat de distrugerea si disparitia arhivelor care pun pensionarul in
imposibilitatea demonstrarii veniturilor sale pe perioada de activitate?
Poate cumula pensia de CAP cu cea de in cooperativa mestesugareasca, pt ca nu primeste pensie CAP.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza pentru reconstituire perioada lucrata, daca arhiva a fost inundata? cernatlarisa cernatlarisa In cazul Arhivelor arse, inundate, practic inexistente, cum se procedeaza pt. a reconstitui perioada de munca? Multumesc (vezi toată discuția)
Disparitia-furtul registre agricole din primarie-disparitie pagini din registrul decese cornaca cornaca Disparitia-Furtul Registre Agricole din primarie Am cerut primariei Adancata sa-mi dea copii din Registrele Agricole din perioada anilor 1951 - 1962. ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global Caraana Caraana O ruda de-ale mele a lucrat un nr. de ani in acord,veniturile acestea nu sunt trecute in cartea de munca.Cum se procedeaza ca aceste venituri provenite din ... (vezi toată discuția)