avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se procedeaza pentru reconstituire perioada ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se procedeaza pentru reconstituire perioada lucrata, daca Arhiva a fost inundata?

In cazul Arhivelor arse, inundate, practic inexistente, cum se procedeaza pt. a reconstitui perioada de munca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:34, 10 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa parerea mea, raspunderea revine administratorului arhivei. Din pacate, insa, singura persoana care nu are nicio vina, va trebui sa mearga la toti angajatorii pentru a obtine adeverintele necesare reconstituirii vechimii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre ce perioada este vorba ?
1979-1981
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru perioadele de dinainte de 1990 , va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime , iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator.

sau

printr-o actiune in instanta.
Da, mai degraba prin actiune in instanta, pentru ca Arhivele Nationale/Judetene, nu au raspunsuri pt. astea; raspund evaziv... redirectioneaza... cam asa ceva

Alte discuții în legătură

În perioada 01-08-1989-01-01-1993 am lucrat la tagcm- constanța, ... timix timix În perioada 01-08-1989-01-01-1993 am lucrat la TAGCM- Constanța, în anul 1990 și-a schimbat numele în Record. S.A. Acum nu mai există această firmă, am ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie să procedez, dacă firma care deține arhiva societăți ... ChrisCost ChrisCost Cum trebuie să procedez, dacă Firma care deține Arhiva Societăți unde am lucrat, mi-a eliberat o Adeverința unde nu-mi recunoaşte perioadele de timp ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu carte de munca pierduta uleiamihaela uleiamihaela Buna ziua! Ma confrunt si eu cu o problema privind pensionarea, pentru ca am pierdut cartea de munca in original. Am depus la casa de pensii sector 3 dosarul ... (vezi toată discuția)