LIVIU NISTEA
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Teoretic, perioada pana la 01.01.2011, ar trebui sa existe in baza de date a Casei de Pensii, ca urmare a scanarii cartii de munca. Desi, dupa parerea mea, toate perioadele de stagiu ar trebui sa existe in baza de date a Casei de Pensii, fara a mai fi nevoie de adus adeverinte in dosarul de pensionare.
Scanarea carnetelor de munca nu tine loc de dovada vechimii in munca ... Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.
... si totusi, in carnetul de munca am trecuta perioada, iar la Casa de Pensii au identificat ca-mi lipsesc doua luni, din ani diferiti, la acelasi angajator. Am dus adeverinta de la Casa teritoriala de pensii si acum trebuie sa ma rog de ei, sa am ingaduinta si rabdare sa refaca declaratiile unice (sau cum se vor mai intitula) pe care sa le depuna la ANAF, iar aia sa aduca la cunostinta Casei de pensii ca este rezolvata problema si ulterior sa primesc si eu un raspuns privind clarificarea problemei...
p.s.: angajatorul mi-a "recomandat" sa renunt la cele doua luni... ca nu stau eu in doua luni; la o firma de arhivare nu mi-au eliberat decat adeverinte cu grupa, fara sporuri, pretextand ca ei nu elibereaza asa ceva. Am facut demersuri la ITM, in acel judet iar acestia, ma redirectioneaza la Arhivele Nationale, spunandu-mi ca nu este de competenta lor; la o alta societate mi s-a spus ca nu-mi pot elibera adeverinta cu sporurile decat de grupa, pt. ca a fost inundata arhiva... nu vi se pare interesant?!
Tara Lui Papura Voda...