avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DAT AFARA NELEGAL.....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DAT AFARA NELEGAL.....

BUNA ZIUA...
As dori un punct de vedere al unui avocat...
In data de 04.07.2011...la societatea la care lucram a venit un fax cum ca am fost inluna iunie in preaviz...si deja se incheiase acesta pe 30.06....Mentionez ca este vorba despre o firma de paza din bucuresti...cu punct de lucru...xxxx. iasi
In aceeasi zi am fost la ITM IASI..si am depus o plangere...deoarece m-au indepartat ilegal...acea faie nu o am in posesie...ea fiind un fals ...probabil neinregistrata...nu am fost lasat sa o iau de la firma.....iar raspunsul itm iasi a fost...o hartie incare ma anunta ca trimit ei la bucuresti solutionarea cazului....
De la Bucuresti mi-a venit o alta hartie...din partea firmei de paza....si astia vor sa-,i desfaca contractul de munca pe motiv ca am absentat de la munca......Am verificat de 2 ori in vreo 7..8 zile pana pe 4 iulie daca sunt pe pontaj/grafic....deoarece acesta era facut inainte pe 3..4 zile......si nueram deloc...am verificat asta si e inegistrat pe camerele de luat vederi.....Aia de la Bucuresti...mau chemat acolo sa vorbesc cu comisia lor cica...referitor la cazul meu....

Acum problema e.....ce pot face eu ...

demisia.....
aparitia la TV....

sau cum.....ca ei zik k mau incoltit.....

Merci
Cel mai recent răspuns: corinuta , utilizator 09:39, 23 Iulie 2011
demisia.....
aparitia la TV....

Demisie: este actul de vointa al dv.
Aparitie la TV?: numai daca o considerati "facatura politica", se poarta....
Sfat: Contestati in instanta eventuala decizie de incetare si nu uitati sa specificati ca nu ati beneficiat de preaviz (preavizul producand efecte de la data la care ati luat la cunostinta).
Daca sunteti sigur ca "sunteti lucrat" in legatura cu prezenta de la serviciu tot in instanta puteti contesta masura /decizia luata de angajator.
Fiind litigiu de munca nu platiti taxa de timbru. Daca va angajati avocat solicitati instantei si recuperarea cheltuielilor de judecata (onorariu sau alte cheltuieli justificative).
Din cele relatate rezulta ca impotriva dvs se desfasoara o cercetare disciplinara avand ca obiect absente nemotivate.
In acest caz, daca ati primit notificare privind aceasta convocare este bine sa va prezentati si sa va exprimati punctul de vedere cu privire la obiectul cercetarii disciplinare. Acest punct de vedere poate fi trimis si in scris prin posta, fax, etc.
Daca, dupa aceasta cercetare disciplinara vi se desface contractul de munca, impotriva deciziei de desfacere a contractului puteti formula plangere la Tribunalul in a carui raza teritoriala se afla domiciliul dvs.
pneagu a scris:

demisia.....
aparitia la TV....

Demisie: este actul de vointa al dv.
Aparitie la TV?: numai daca o considerati "facatura politica", se poarta....
Sfat: Contestati in instanta eventuala decizie de incetare si nu uitati sa specificati ca nu ati beneficiat de preaviz (preavizul producand efecte de la data la care ati luat la cunostinta).
Daca sunteti sigur ca "sunteti lucrat" in legatura cu prezenta de la serviciu tot in instanta puteti contesta masura /decizia luata de angajator.
Fiind litigiu de munca nu platiti taxa de timbru. Daca va angajati avocat solicitati instantei si recuperarea cheltuielilor de judecata (onorariu sau alte cheltuieli justificative).

MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI...

Mentionz..NU AM FOST ANUNTAT DESPRE PREAVIZ.....acea fituica a trimis-o in iulie..anuntandu-ma k..vezi...deja is pe dinafara....de pe 30.06.....safu de akolo..memaipunandu-ma pe pontaj...fara nici un anunt sau ceva ....
Cei de la Bucuresti miau trimis acasa despre ce vor sa faca...si zik ei..imi dau termen ana pe 27.07 sa apar la ei ..in BUCURESTI..sa explic carei treaba....adica ..eu nam servici nici akum...si sa cheltui bani...pentru ce?.....EI NU SE POT DEPLASA...daca zik ei k sunt corecti?

Si mai ziceti-mi un lucru....daca ei imi desfak disciplinar contractul...cu ce ma afecteaza asta pe mine?..pentru o angajare ulterioara ..ma refer...

...si nu trebuie sa fie o locratura k sai dau la TV..sa vada poporu ce face MAFIA DIN ROMANIA.....k sunt MULTI ALTII CARE FAC LA FEL.......

Mai veau sa adaug....au mai fast "LINSATI/PROSTITI SA PLECE....inca vreo 4..5 persoane......in locul nostru....ADUNCAND ALTE PERSOANE PE ACELEASI POSTURI....

Mentionez iar...este vb despre o firma care """asigura""" paza in trun MAGAZIN CU UN MARE BREND.....INTRUN EVENTUAL SCANDAL...O sa apara si ceilalti......

ce ma sfatuiti......k nu ie frica de nimik....nici credincios nu-s.....asa k POT SA MERG PANA LA CAPAT....

CEI DE LA ITM IASI...SAU BUCURESTI....CE TREBUIAU SA FACA?...k nustiu cum e.....AU VB INTRE EI..SI CAZUL SE INCHIDE RAPID...ASA ZIK EI....

O SA VUIASCA TV SI INTRNETU DE CE FAC EI DACA...FAC CE AU ZIS...

MULTUMESC...Scuze pt scris...da nu stiu cum sa scriu..k ar trebui vreo 3..4 pagini...:((
Strangeti absolut toate inscrisurile in legatura cu aceasta si alte dovezi relevante, fiindca in ultima instanta daca va concediaza mergeti cu ele la un avocat si contestati concedierea. In litigii de munca sunteti scutit de taxe judiciare.

E posibil sa va fi convocat in fata comisiei de cercetare disciplinara din ce ziceti acolo, si nu stiu daca sunteti obligat sa va duceti in alt oras pentru asta sau nu. Cert e ca daca nu va prezentati pot trage ce concluzii vor ei si apoi trebuie sa dovediti ca nu v-ati putut duce.
Multumesc....da ziceti-mi..k asta ma intereseaza...daca ei imi desfac contractul.....

cu ce ma afecteaza pe mine..la urmatoarea angajare sa zik asa.....are urmari...n-are sau kum e cu codu asta al muncii...k inainte vedeau angajatorii pe cartea de munca...akuma...nu mai vad nimik...sau kum...

Hotii astia ma dovedesc.....as merge ku toti la detectorul de minciuni..da crek e drum lung pan akolo..:(

Thanks

Alte discuții în legătură

Conflict de munca!!! victorkif victorkif buna,am si eu o problema....u n angajat si-a dat demisia in timpul concediului de odihna, acordand patronului preavizul de 15 zile. patronul i-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca disciplinar gabyteo gabyteo Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai axact. Dl Popovici a depus demisia de la locul de munca in data de 13 ian 2009. A trimis aceasta demisie prin posta ... (vezi toată discuția)