avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Acte pentru obtinerea permisului de rezidenta pentru ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Acte pentru obtinerea permisului de rezidenta pentru un cetatean NON-EU casatorit cu un cetatean roman

Buna ziua,

Viitorul meu sot este tunisian si as vrea sa stiu de ce acte are nevoie, dupa casatorie, pentru obtinerea permisului de rezidenta. Pentru rezidenta are nevoie sa figureze ca avand un domiciliu stabil in Romania (proprietate sau contract de inchiriere / mutatie) sau e de ajuns ca eu, ca sotie, sa pot dovedi acest lucru? Caci implicit vom locui impreuna in acelasi loc.

Sper sa ma ajutati cu un raspuns promt.

Multumesc anticipat,
SB
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 22 Iulie 2011
Pentru obtinerea cartii de rezidenta ca membru de familie al unui cetatean roman, trebuie sa se depuna urmatoarele documente:
a. cerere;
b. documentul de trecere a frontierei (pasaportul, titlul de calatorie, etc.) original si copie;
c. documentul de identitate al cetateanului roman, original si copie;
d. certificatul de casatorie eliberat de autoritatile romane original si copie (in cazul in care casatoria s-a incheiat in strainatate, certificatul va fi transcris la Oficiile de Stare Civila din Romania);
e. declaratie scrisa din care sa rezulte ca strainul nu mai are incheiata o alta casatorie;
f. dovada detinerii legale a spatiului de locuit la adresa la care declara ca are resedinta pe teritoriul Romaniei in original si copie;
g. dovada asigurarii sociale de sanatate;
h. adeverinta medicala;
i. taxe.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu Ana1992 Ana1992 Buna ziua! As avea nevoie de o informatie Va rog mult daca puteti sa ma ajutati. Eu sunt din Republica Moldova si urmeaza sa ma casatoresc cu cetatean roman ... (vezi toată discuția)
Legislatia dreptului de obtinere a cetateniei romane marypya marypya in curand urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean pakistanez in Pakistan,dar am convenit de comun acord ca daca intr-o saptamana nu vreau sa locium in tara lui ... (vezi toată discuția)
Acte prelungire rezidenta daniela.popa daniela.popa Buna ziua, In Noiembrie sotului meu ii expira reziednta. Am urmatoarele intrebari: 1.Dovada spatiului de locuit se poate face cu contract de comodat? ... (vezi toată discuția)