avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amenda rovinieta.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amenda rovinieta.

Buna ziua,

Am intampinat urmatoare problema: cand am ajuns azi la vechiul domiciliu am gasit lipit pe usa un plic cu un proces verbal semnat de un imputernicit CNADNR si un martor pe care nu i'am vazut in viata mea, in care era un proces verbal de constatare a contraventiei intocmit la data de 6.07.2011 (data la care nu mai aveam masina si nici buletinul la aceasta adresa, era depusa cerere pentru buletin la noua adresa, emis ulterior in 11.07.2011) precum ca am circulat pe 29.01.2011 in localitatea Romanesti, fara rovinieta.
Acum intrebarea este cum as putea sa evita neplacerile (daca acestea exista si se transfera pe noul domiciliu) fara a plati vreo amenda.

Va multumesc si sa aveti o seara cat mai frumoasa.
Cel mai recent răspuns: LeBAD , utilizator 11:43, 25 August 2011
nu le evitati, amenda va figura pe numele dvs la financiar.
puteti contesta p-v-ul daca masina nu a fost in romanesti in 29.01.
nu trebuie sa cunoasteti martorul, el a fost martor ca vi s-a comunicat p-v prin afisare.
Multumesc frumos pentru raspuns, dar cum au ei dovada ca am primit eu pv-ul respectiv, cu atat mai mult ca era afisat la vechea mea adresa, acum sunt domiciliat in alt sector.
Va figura la financiar si pe noua adresa, noul buletin?
Potrivit art. 27 din OG nr.2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.

Intrucat la data afisarii procesului verbal nu mai aveati domiciliul la respectiva adresa, procesul verbal urmeaza a fi considerat necomunicat.

Potrivit art.14 din acelasi act normativ, executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.

Asteptati o luna sau mai mult, apoi solicitati de la administratia financiara o adeverinta privind existenta/inexistenta unor datorii catre stat. Daca in adeverinta va aparea amenda contraventionala, formulati in instanta plangere impotriva procesului verbal, invocand prescriptia executarii amenzii contraventionale, cu motivatia ca nu v-a fost comunicat procesul verbal in termen.
Plangerea o puteti formula in termen de 15 zile de la data obtinerii adeverintei.
va ajunge la financiar la noua adresa
nu cred ca puteti proba ca vi s-a comunicat la alta adresa, avand in vedere data noului buletin
Pe baza CNP-ului cu ajutorul SPCLEP, orice contravenient poate fi (si chiar este :) ) gasit, indiferent unde in tara isi face domiciliul. Este chestie de timp, iar foamea/nevoia de bani a bugetului este cunoscuta :)
Ca un demers de genul celui sugerat de @Alimanescu George poate avea succes nu contest, insa amenda oricum va ''veni'' dupa dvs. Data noii CI nu va ajuta, in opinia mea.


Alte discuții în legătură

Amenda parcare! dupa 2 luni primita in posta! AndreiMAD AndreiMAD Buna, sunt din Timis, ma numesc Andrei Mladen si: am primit in posta (acum in luna martie) o amenda pentru parcare(in luna ianuarie) intr-un loc interzis in ... (vezi toată discuția)
Amenda primita acum de la radarele fixe interzise robertsega32 robertsega32 Prin aprilie, mai, inainte de a fi interzise radarele fixe, am primit acasa 2 instiintari. Masina mea a fost surprinsa ruland cu 112 km/h si 80 km/h in doua ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si despagubiri rovinieta vrica vrica Stimati Domni Va rog sa ma ajutati In data de 22.07 a.c. la cutia de scrisori am primit urmatoarele: PV de constatare a contraventiei din 06.07.2011 in care ... (vezi toată discuția)