Am renovat casa parinteasca,dar un perete al casei este exact pe hotar(asa cum a fost si casa veche). la ridicarea acoperisului am trecut pe pamantul vecinului cu 30cm.la ce distanta poate construi vecinul casa daca casa mea este exact pe hotar si acoperisul meu a depasit cu 30cm pe pamantul lui?
Art.615 Cod Civil, proprietarul este obligat sa-si faca streasina casei astfel incat apele din ploi sa cada pe terenul sau, nu pe locul vecinului.
Art.612 Cod Civil, pentru ferestrele de vedere spre proprietatea vecinului, trebuie sa fie o distanta de 19 decimetri intre zidul pe care se afla aceste ferestre si proprietatea vecinului.
Art.613 Cod Civil, pentru ferestrele care ofera vederi piezise pe proprietatea vecinului, distanta trebuie sa fie de 6 decimetri.
Acestor reguli li se adauga si normele de urbanism locale.
Daca are ferestre spre proprietatea dvs., la o distanta de 19 decimetri. Daca nu are ferestre, la o distanta chiar mai mica. Trebuie si ca normele de urbanism locale sa-i permita. De asemenea, in functie de caracteristicile constructiei pe care vrea sa o ridice, trebuie sa nu afecteze prin amplasament structura de rezistenta a constructiei dvs.
Distanta intre case
Nik-Nik
Vecinu a ridicat mansarda pe casa veche si inaltimea ei depaseste acum casa mea iar distanta intre case este de 1.60m din perete in perete si acum vrea sa faca ... (vezi toată discuția)