avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizati de constructie pentru vecinu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizati de constructie pentru vecinu

Am renovat casa parinteasca,dar un perete al casei este exact pe hotar(asa cum a fost si casa veche). la ridicarea acoperisului am trecut pe pamantul vecinului cu 30cm.la ce distanta poate construi vecinul casa daca casa mea este exact pe hotar si acoperisul meu a depasit cu 30cm pe pamantul lui?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:53, 22 Iulie 2011
Art.615 Cod Civil, proprietarul este obligat sa-si faca streasina casei astfel incat apele din ploi sa cada pe terenul sau, nu pe locul vecinului.

Art.612 Cod Civil, pentru ferestrele de vedere spre proprietatea vecinului, trebuie sa fie o distanta de 19 decimetri intre zidul pe care se afla aceste ferestre si proprietatea vecinului.

Art.613 Cod Civil, pentru ferestrele care ofera vederi piezise pe proprietatea vecinului, distanta trebuie sa fie de 6 decimetri.

Acestor reguli li se adauga si normele de urbanism locale.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
Dar la ce distanta de peretele casei poate prmi el autorizatie de constructei?
Daca are ferestre spre proprietatea dvs., la o distanta de 19 decimetri. Daca nu are ferestre, la o distanta chiar mai mica. Trebuie si ca normele de urbanism locale sa-i permita. De asemenea, in functie de caracteristicile constructiei pe care vrea sa o ridice, trebuie sa nu afecteze prin amplasament structura de rezistenta a constructiei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta dintre locuinte li_a_she li_a_she ma judec de 4 ani cu un vecin care si-a facut o anexa la 27 de cm de zidul casei mele din cauza aceasta cand ploua apa se scurge pe peretii mei , nu pot nici ... (vezi toată discuția)
Distanta intre case Nik-Nik Nik-Nik Vecinu a ridicat mansarda pe casa veche si inaltimea ei depaseste acum casa mea iar distanta intre case este de 1.60m din perete in perete si acum vrea sa faca ... (vezi toată discuția)
distanta legala dintre doua case ctcristina ctcristina va rog un raspuns urgent, peretele casei mele este hotar casa vecina fiind construita acum 10 ani fara acordul cu manevrele facute in Romania ,a mea de 48 ani ... (vezi toată discuția)