Sunt vaduva de veteran de razboi. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun temei legal pentru sistarea/suspendarea de catre casa judeteana de pensii a platii drepturilor banesti cuvenite prevazute de Legea nr. 49/1991, cu motivarea ca nu mi-as fi achitat cotizatia la asociatia veteranilor de razboi. Precizez ca ma refer doar la drepturile prevazute de legea mai sus mentionata (reglementate si de Legea nr. 44/1994, care se platesc de la bugetul de stat sau al ministerului apararii nationale) si nu la sistarea celorlalte drepturi si avantaje materiale prevazute de Legea nr. 44/1994, care se acorda prin intermediul asociatiilor judetene a veteranilor de razboi. Desi cei de la asociatie mi-au spus ca este prevazuta in Legea nr. 44/1994, mentionez ca eu nu am gasit in nici in aceasta si nici in alt act normativ obligativitatea platii cotizatiei si ca aceasta ar putea constitui baza legala pentru consecinta mai sus aratata (sistarea/suspendarea platii de catre casa de pensii), considerand ca acest lucru s-ar putea face doar printru-un titlu executoriu.