avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Suspendare plata indemnizatie veterani
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Suspendare plata indemnizatie veterani

Sunt vaduva de veteran de razboi. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun temei legal pentru sistarea/suspendarea de catre casa judeteana de pensii a platii drepturilor banesti cuvenite prevazute de Legea nr. 49/1991, cu motivarea ca nu mi-as fi achitat cotizatia la asociatia veteranilor de razboi. Precizez ca ma refer doar la drepturile prevazute de legea mai sus mentionata (reglementate si de Legea nr. 44/1994, care se platesc de la bugetul de stat sau al ministerului apararii nationale) si nu la sistarea celorlalte drepturi si avantaje materiale prevazute de Legea nr. 44/1994, care se acorda prin intermediul asociatiilor judetene a veteranilor de razboi. Desi cei de la asociatie mi-au spus ca este prevazuta in Legea nr. 44/1994, mentionez ca eu nu am gasit in nici in aceasta si nici in alt act normativ obligativitatea platii cotizatiei si ca aceasta ar putea constitui baza legala pentru consecinta mai sus aratata (sistarea/suspendarea platii de catre casa de pensii), considerand ca acest lucru s-ar putea face doar printru-un titlu executoriu.

Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Pensie vaduva veteran razboi RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Am soacra de 91 ani si este vaduva veteran razboi in fiecare an ii platesc cotizatia si ii ridic cartela de metrou si biletele de tren. asta este corect. Are o ... (vezi toată discuția)
Vaduva veteran de razboi, cetatean german Mara 30 Mara 30 Va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti la urmatoarea problema.Bunica mea este placata in Germania din 1973 si reintoasa de curand dar are in prezent numai ... (vezi toată discuția)
Care e nr.decretului ultim privind pensia de urmas a veteranilor ... LorimerL LorimerL Care e nr.decretului ultim privind pensia de urmas a veteranilor de război (vezi toată discuția)