Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie vaduva veteran razboi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie vaduva veteran razboi

Am soacra de 91 ani si este vaduva veteran razboi in fiecare an ii platesc cotizatia si ii ridic cartela de metrou si biletele de tren. asta este corect. Are o pensie de 92 llei. Din decembrie 2016 i-am spus ca i se mareste pensia la 192 lei conf. OG92/2016.Deci suntem in luna Mai 2017 si nu a primit acesta marire. Am intrebat la Asociatia Veteranilor si mi-au raspuns ca nu sau marit pensiile. Va rog daca puteti sa ma lamuriti care este adevarul. Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: dumitruzaharia , utilizator 19:16, 22 Mai 2017
Nu stiu unde se incadreaza soacra Dvs. insa v-am copiat tot articolul modificat:

LEGE Nr. 49/1991privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război - Modificata de ORDONANȚĂ DE URGENTĂ nr. 92/2016 - pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război și pentru stabilirea unor măsuri privind drepturile prevăzute la art. 11 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război marți, 29 noiembrie 2016, M. Of. 1005/2016;

Art. 1.
Invalizilor de război, veteranilor de război și văduvelor de război li se acordă o indemnizație după cum urmează:

a) invalizilor de război:

- 259 de lei lunar, pentru marii mutilați și cei încadrați în gradul I de invaliditate;

- 231 de lei lunar, pentru cei încadrați în gradul II de invaliditate;

- 196 de lei lunar, pentru cei încadrați în gradul III de invaliditate;

b) veteranilor de război:

- 161 de lei lunar.

c) văduvelor de război, dacă nu s-au recăsătorit:

- 161 de lei lunar.
Soacra mea este vaduva de veteran de razboi. Nu s-a recasorit dupa ce a murit socrul meu si are o pensie de 92 lei. Daca s-au marit pensiile ea de ce nu primeste 161 lei? Va multumesc mult pt. raspuns.
Soacra d-voastra primeste corect pensie de 92 lei.
D-voastra faceti confuzie intre vaduva de razboi si vaduva veteran de razboi.
Vaduva de razboi = sotul a decedat in timpul razboiului.
Vaduva veteran de razboi = sotul a decedat dupa terminarea razboiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduva de razboi Coman_Cornel Coman_Cornel Buna ziua, Intrebarea mea este cat este pensia de vaduva de razboi (sotie nerecasatorita, a carui sot a murit impuscat in razboi)? Acum cativa ani s-a ... (vezi toată discuția)
Vaduva veteran de razboi ContSters201986 ContSters201986 Bunica mea este sotie de veteran de razboi.Exista o lege din 2004 conform caruia veteranii de razboi trebuie sa primeasca 30000 de lei lunar.Bunica mea a afat ... (vezi toată discuția)
Drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor acestora tandarica tandarica Buna seara! Am nevoie de o informatie. Bunicul a fost veteran de razboi, a decedat in anul 1997. Nu a solicitat la primarie sa i se dea cei 500mp conform ... (vezi toată discuția)