Am soacra de 91 ani si este vaduva veteran razboi in fiecare an ii platesc cotizatia si ii ridic cartela de metrou si biletele de tren. asta este corect. Are o pensie de 92 llei. Din decembrie 2016 i-am spus ca i se mareste pensia la 192 lei conf. OG92/2016.Deci suntem in luna Mai 2017 si nu a primit acesta marire. Am intrebat la Asociatia Veteranilor si mi-au raspuns ca nu sau marit pensiile. Va rog daca puteti sa ma lamuriti care este adevarul. Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Nu stiu unde se incadreaza soacra Dvs. insa v-am copiat tot articolul modificat:
LEGE Nr. 49/1991privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război - Modificata de ORDONANȚĂ DE URGENTĂ nr. 92/2016 - pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război și pentru stabilirea unor măsuri privind drepturile prevăzute la art. 11 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război marți, 29 noiembrie 2016, M. Of. 1005/2016;
Art. 1.
Invalizilor de război, veteranilor de război și văduvelor de război li se acordă o indemnizație după cum urmează:
a) invalizilor de război:
- 259 de lei lunar, pentru marii mutilați și cei încadrați în gradul I de invaliditate;
- 231 de lei lunar, pentru cei încadrați în gradul II de invaliditate;
- 196 de lei lunar, pentru cei încadrați în gradul III de invaliditate;
Soacra mea este vaduva de veteran de razboi. Nu s-a recasorit dupa ce a murit socrul meu si are o pensie de 92 lei. Daca s-au marit pensiile ea de ce nu primeste 161 lei? Va multumesc mult pt. raspuns.
Soacra d-voastra primeste corect pensie de 92 lei.
D-voastra faceti confuzie intre vaduva de razboi si vaduva veteran de razboi.
Vaduva de razboi = sotul a decedat in timpul razboiului.
Vaduva veteran de razboi = sotul a decedat dupa terminarea razboiului.