avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vaduva veteran de razboi, cetatean german
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vaduva veteran de razboi, cetatean german

Va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti la urmatoarea problema.Bunica mea este placata in Germania din 1973 si reintoasa de curand dar are in prezent numai cetatenie germana.Bunicul meu a plecat impreuna cu ea in Germania , dar era veteran de razboi.Am facut rost de toate actele de la Pitesti , dar se pune problema daca poate beneficia bunica de pensia de vaduva de veteran de razboi fiind cetatean german( nu mai are cetatenie romana) mentionez ca are pensie in Romania.Daca se poate, va rog, temeiul legal.Multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:08, 8 Octombrie 2009
Acordarea acestor drepturi este reglementata de Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi.

Primul pas pe care trebuie sa-l faca bunica dvs. este sa se adreseze Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi din subordinea Ministerului Apararii. Din cuprinsul legii mentionate mai sus rezulta ca numai cetatenii romani pot beneficia de drepturile prevazute in aceasta.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
multumesc, ma puteti ajuta cu temeiul juridic?:vishenka:
Cateva articole din Legea nr. 44/1994 nu sunt suficiente. Va trebuie intreg actul normativ. Cand o s-o cititi o sa vedeti de ce.
Legea nr. 44/1994 nu are norme de aplicare.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi urmas veteran razboi Pal Petra Pal Petra Bunicul decedat primea un cupon de pensie: pensie legala 900 ron +pe acelasi cupon o pensie speciala de 700 ron. Sotia bunicului decedat are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Veteran de razboi negut negut As dori sa -mi suneti in ce Legi sau Ordonante,Hotariri ,etc. sunt trecute drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor lor ,multumesc (vezi toată discuția)
Care e nr.decretului ultim privind pensia de urmas a veteranilor ... LorimerL LorimerL Care e nr.decretului ultim privind pensia de urmas a veteranilor de război (vezi toată discuția)