avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drepturi urmas veteran razboi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drepturi urmas veteran razboi

Bunicul decedat primea un cupon de pensie: pensie legala 900 ron +pe acelasi cupon o pensie speciala de 700 ron. Sotia bunicului decedat are dreptul la jumatate din ce-a de-a doua valoare de 700 ron? ce lege reglementeaza acest lucru sau la ce are dreptul bunica ca si valoare din pensie.
Bunica are o pensie de nevazator de 700 ron.
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:10, 7 Februarie 2010
Buna seara. :)

Ati intitulat topicul "drepturi urmas veteran razboi". Inseamna ca bunicul dvs. beneficia de o indemnizatie de veteran de razboi, cea de 700 de lei, iar bunica are dreptul la jumatate din aceasta.
Legea care reglementeaza acordarea acestor indemnizatii este Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduva veteran de razboi, cetatean german Mara 30 Mara 30 Va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti la urmatoarea problema.Bunica mea este placata in Germania din 1973 si reintoasa de curand dar are in prezent numai ... (vezi toată discuția)
Veteran de razboi idomocos idomocos Bunicul meu a decedat in razboi, a fost luat de rusi ; am inteles ca exista o lege prin care tata (fiul bunicului urmasul direct) ar putea beneficia de un ... (vezi toată discuția)
Exista facilitati pentru urmas de veteran de razboi? BirtaOvidiu BirtaOvidiu Buna ziua ! Am si eu o intrebare , poate puteti d-voastra sa imi raspundeti mai clar ....Tatal bunicii mele a murit in al II-lea razboi mondial , pe front ! ca ... (vezi toată discuția)