avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recurs
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recurs

am primit o hotarare judecatoreasca cu termen de recurs in 15 zile, dar pe usa judecatoriei apare un anunt prin care suntem informati ca e vacanta judecatoreasaca
Mai pot face recursul?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:41, 25 Iulie 2011
Este adevarat ca este vacanta judecatoreasca,dar nu toata activitatea este in vacanta-registratura functioneaza.
Daca in ziua cand se implineste termenul de recurs, nu este program cu publicul la registratura, puteti depune cererea de recurs prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Da, se poate face recurs, intrucat Registratura functioneaza.Pentru trimitere prin posta, trebuie cu scrisoare recomandata si inainte de implinirea termenului.
Iata cateva cuvinte din Codul de procedura civila:
Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pina la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
ART. 104 Actele de procedura trimise prin posta instantelor judecatoresti se socotesc indeplinite in termen daca au fost predate recomandat la oficiul postal inainte de implinirea lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ContSters121210, utilizator
da.il depuneti prin posta
prin posta dar recomandat pt. a avea dovada trimiterii
sau la registratura instantei direct
in 15 zile fara a lua in calcul ziua in care ati primit comunicarea.
nici a 15-a zi nu se ia in calcul

Alte discuții în legătură

Unde se depun motivele de recurs? dancerhd dancerhd va rog sa-mi spuneti unde se depune recursul la un proces de divort , la prima instanta( judecatorie) sau la tribunalul care a judecat apelul? (vezi toată discuția)
Termene instanta flospr2006 flospr2006 Buna ziua, 1. am o hotarare, o ordonanta de plata, aparuta pe site pe data de 05.09.2012, cu termen 20 de zile. In cele din urma pe data de 25.10.2012 (data ... (vezi toată discuția)
Depunere intampinare Martonze Martonze Daca prin absurd cineva primeste azi o citatie fara documente insotitoare si termenul este, sa zicem, 27 luna in curs, cum se socotesc cele 5 zile inainte de ... (vezi toată discuția)