avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunere intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunere intampinare

Daca prin absurd cineva primeste azi o citatie fara documente insotitoare si termenul este, sa zicem, 27 luna in curs, cum se socotesc cele 5 zile inainte de termen pentru depunerea intampinarii?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
Martonze, utilizator
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 20:39, 19 Decembrie 2012
Codul de Proc. Civ., Termenele
Art. 101. - Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.
Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare.
Termenele statornicite pe ani, luni sau saptamani se sfarsesc in ziua anului, lunii sau saptamanii corespunzatoare zilei de plecare.
Termenul care, incepand la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfarseste intr-o luna care nu are o asemenea zi, se va socoti implinit in ziua cea din urma a lunii.
Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
Art. 102. - Termenele incep sa curga de la data comunicarii actelor de procedura daca legea nu dispune altfel.
Termenele incep sa curga si impotriva partii care a cerut comunicarea, de la data cand a cerut-o.
Art. 103. - Neexercitarea oricarei cai de atac si neindeplinirea oricarui alt act de procedura in termenul legal atrage decaderea afara de cazul cand legea dispune altfel sau cand partea dovedeste ca a fost impiedicata printr-o imprejurare mai presus de vointa ei.
In acest din urma caz, actul de procedura se va indeplini in termen de 15 zile de la incetarea impiedicarii; in acelasi termen vor fi aratate si motivele impiedicarii
Art. 104. - Actele de procedura trimise prin posta instantelor judecatoresti se socotesc indeplinite in termen daca au fost predate recomandat la oficiul postal inainte de implinirea lui.

În speța de față, se depune vineri, 21 decembrie 2012, direct la Registratura instanței sau poștal, recomandat cu Confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pentru recurs kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti, cand expira termenul de 15 zile in care poate fi introdusa cererea de recurs, avand in vedere ca data comunicarii a fost 7 ianuarie 2010, ... (vezi toată discuția)
Reglementare mod de calcul al termenelor pe zile lucratoare Bonix Bonix Imi spune si mie cineva unde este reglementat modul de calcul al termenelor ce sunt stabilite pe zile lucratoare ? (vezi toată discuția)
Calendar juridic... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar la un termen de o luna pentru contestatie ( de ex. ), cate zile calendaristice se calculeaza ? multumesc/ (vezi toată discuția)