cum se calculeaza plata apei calde ?ex:eu am consumat 2 mc de apa rece si 2mc de apa calda.Lafisarea listei de plata trebuie sa platesc4mc de apa recex3,50 lei/mc si 2mc apa caldax6,2lei/mc.De ce platesc 4mc de apa rece?
Cred ca e undeva gresit in calcule.
Facturile vin la asociatie in felul urmator:
- factura de apa calda contine numai valoarea agentului termic care a incalzit o anumita cantitate de apa, masurata la contorul de bransament.
Furnizorul de apa calda comunica furnizorului de apa rece acest cubmetraj.
- pe factura de apa rece vine un calcul pentru apa rece propriu-zisa consumata si masurata la contorul de bransament
- cantitatea de apa calda comunicata de furnizorul de apa calda, asa cum v-am spus mai sus la pret tot de apa rece.
Deci in listele de intretinere trebuie sa aveti 4 mc de apa rece (apa calda + apa rece) calculata cu pretul de apa rece, iar in rubrica de apa calda numai ce ati consumat ca apa calda, dar la pretul numai al agentului termic. Ce vad eu ca ati scris acolo la pretul apei calde este pretul format din doua componente (ar trebui sa fie numai pretul agentului termic, care este in jur de 4 lei/mc).
Ca sa va dumiriti putin, pretul apei calde este alcatuit din doua componente: pretul de apa rece la care se adauga pretul agentului termic care a incalzit acea cantitate de apa rece. Asa se face ca pretul apei calde difera de la o luna la alta deoarece pentru incalzirea apei reci se poate consuma o cantitate de agent termic diferita, dand apa mai fierbinte sau o apa mai calaie....
Cu rezerva va spun toate acestea: in ce oras locuiti?
Costul apei in bucuresti
euTU
Buna seara, a-si dori sa imi spuneti cat este metru cub de apa calda si rece in Bucuresti,.....care este pretul caldurii..... pentru ca la noi la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Apa calda, pret
vladanicu
buna ziua ma numesc vlada nicu nu am anteles de ce platesc apa calda 21 lei metru cub si celelante scari platesc 18lei si anul trecut am platit 25 lei ... (vezi toată discuția)