avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Intarziere bagaje
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Intarziere bagaje

Am plecat in concediu cu familia (eu, nevasta si copilul de 2 ani) in Antalya si spre surprinderea mea cand am ajuns acolo nu am gasit bagajul. Asigurare pt bagaj nu am avut pentru ca am crezut ca asigurarea storno este dor pentru cazul cand renunti la excursie si am facut doar asigurari medicale. Am facut o plangere la aeroportul din antalya pentru bagaj pierdut plus o lista cu ce aveam in bagaj.
M-au zis ca perioada de cautare este de 60 de zile. Azi m-au sunat din cluj ca au gasit bagajul dupa 3 saptamani de cand m-am intors din concediu.
Intrebarea ar fi pot sa ii dau in judecata puntru a recupera bani pt asta? Eu am cheltuit 500 de euro acolo dor pentru a cumpara strictul necesar pentru a putea sta o saptama plus ca am petrecut vreo 3 zile cautand diverse produse de care aveam nevoie pt copil care are dermatita si avea nevoie de creme speciale pt hidratarea si protectia pielii.
In concluzie m-au stricat concediu
Pe langa toate acestea cand m-au sunat au zis ca trebuie sa merg eu in cluj dupa bagaj caci nu asigura transport la domiciliu
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 14:07, 26 Iulie 2011
Aveti dreptul la despagubiri. Nu e nevoie sa-i dati in judecata. Consultati acest site [ link extern ]
In mod normal ar trebui sa depuneti o sesizare mai intai la compania aeriana, iar daca nu se solutioneaza( cu despagubiri), depineti plangere la ECC. Parca limita maxima a despagubirilor admise in cazul pierderii bagajelor este de 1200 euro.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bagaj intarziat tarom alexandrab1 alexandrab1 Buna. Ma intorceam din Bangkok-Otopeni via Dubai. Zborul din Bangkok a plecat cu 4,5 ore intarziere incat am pierdut legatura, iar Compania aeriana ne-a ... (vezi toată discuția)
Bagaj pierdut alitalia george1234 george1234 buna seara pe 24 alitalia mi-a pierdut bagajul am efectuat o cursa Palermo - Roma - Otopeni iar la Roma am constatat ca bagajul (geanta 17 kg) nu a sosit cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot primi despăgubiri dacă mi s-au furat obiecte personale din bagajul de cală? Stef.maria Stef.maria Dupa un zbor direct am ajuns acasa si am observat ca mi-a fost deschisa o cutie in care aveam bijuterii si ceasuri, iar toate acestea au disparut. Cutia era ... (vezi toată discuția)