avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat definitiv - schimbare incadrare juridica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat definitiv - schimbare incadrare juridica

Daca cineva este condamnat pentru inselaciune cu fila cec ,art 215 cod penal aliniat 1,2 si 4 condamnare definitiva din anul 2004 ,exsita posibilitatea de a fi schimbata incadrarea in legea cecului din 1934?mentionez ca a facut fapta in anul 2000 dar sa sustras executarii pedepsei .Sau ce solutii ar avea acea persoana?Intrarea codului penal nou , am inteles va intra doar in 2012.VA multumesc pentru amabilitatea dv
Cel mai recent răspuns: kenvelo , utilizator 20:35, 23 Iulie 2011
Nu se mai poate schimba incadrarea din moment ce e condamnat definitiv. Daca era vorba despre art 84 alin 1 pct 2 din Legea 59/1934 atunci se facea aceasta incadrare pe parcursul procesului penal. Considerati ca vi s-a facut vreo nedreptate sau ca este vorba despre o eroare, iar persoana condamnata nu este vinovata?
Noul cod penal nu are sanse sa intre in vigoare anul acesta.
Cati ani are de executat?
Da !!! A primit condamnare 12 ani pentru ca a lasat file cec ,la 2 societati ,acele societati au verificat la banca inainte de a le accepta si au fost instiintate prin fax ca societatea respectiva avea 0 lei in cont si totusi au acceptat acea fila.La Curtea Suprema sa micsorat pedeapsa la 8 ani .Persoana condamnata nu este deloc vinovata , deoarece nu a beneficiat de nimic din paguba pricinuita .
DA SA COMIS O MARE NEDREPTATE SI PERSOANA RESPECTIVA NU ESTE VINOVATA
Pe ce va bazati cand afirmati aceste lucruri? Ce s-a intamplat mai exact?
Persoana condamnata , a fost folosita drept unealta in mana unui excroc internatiopnal ,fost politist demis pentru comportamentul sau negativ,pion principal in fraudarea bancii Albina, etc ......Acest excroc ia propus persoanei condamnate sa lucreze impreuna.....Atunci nu se cunostea adevarata identitate a excrocului , ulterior sa aflat .In momentul cercetarii acestui dosar ,acel excroc mai avea 7 dosare penale pe rol cu fapte identice , doar ca cu diverse persoane din localitati diferite .Acel nemernic , cu toate acestea a primit scoatere de sub urmarire penala , iar diversele unelte folosite in excrocheriile lui sau ales cu condamnari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, La inceputul anului 2010 am cunoscut o persona care dorea sa achizitioneze anumite marfuri de la mine( eu am o firma de comert cu ... (vezi toată discuția)
Fila cec bubu.g bubu.g Buna dimineata!Am si eu o nelamurire,daca ma poate ajuta cineva, am primit copia unei minute in care X este condamnat la o pedeapsa pentru savarsirea unei ... (vezi toată discuția)
Proceduri file cec refuzate Cent Cent Buna ziua, Daca stie cineva, va rog mult sa imi explicati la ce sa ma astept din momentul in care o fila CEC depusa in banca nu a avut acoperire. Cunosc ... (vezi toată discuția)