avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce mai spera oamenii sa faca cu avocatura???
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce mai spera oamenii sa faca cu avocatura???

Stateam si ma intrebam... ce o fi oare cu atatia absolventi de Drept care se napustesc pentru meseria aceasta de avocat?? Oare nu sunt destui avocati? Cel putin in Bucuresti eu stiu de vreo 10000 !! In plus pentru a fi avocat mai trebuie sa stii sa te descurci, sa atragi si sa castigi increderea maselor care au nevoie de suport juridic... ori din nou eu nu am prea auzit de oameni care sa aiba asa de multe si de costisitoare probleme juridice... Firme nu prea mai sunt nici ele ca au dat faliment... deci cine imi poate divulga si mie marele secret in ceea ce priveste obtinera titlului de avocat... din ce fac bani pana la urma acesti avocati?? In plus am mai inteles ca exista concurenta si din partea celorlalte clase de juristi... consileri juridici, notari, lichidatori judiciari si poate si altii...

Probabil saracii tineri se lasa sedusi de propaganda pozitiva ce i se face avocaturi... pe net am citit de avocati ce castiga 600 Euro pe ora... milioane de euro pe an... dar nu TOTI au acesti bani si binenteles nici nu vor avea!
Cel mai recent răspuns: Kiriakos , utilizator 21:28, 28 Iulie 2011
Poate ca te intereseaza aceste date: in Madrid, Spania, erau atunci cand am lasat profesia acolo 70 de mii de avocati. Si eu unul ce era acolo de mai mult de 25 de ani castiga si dadea de castig pe colaboratorii mei multi bani. Secretul este specializarea pe domenii. Nu sunt multi avocati si aveti noroc in Romania ce sunt multi judecatori, si merge cat de bine, in deosebirea de Spania unde procese dureaza zece ani. Lucrurile nu o vad eu asa. Dar este intradevar problema cu libertatea de prestare servicii in jurul profesia. Mai sunt cateva ani bun pentru a se deschid profesia la serviciilor omenesc si nu doar la bani. O sa ajungem si la nivelul european si o depasim in curand.
Nu mi se pare prea buna comparatia Spania-Romania , Bucuresti-Madrid... e cu totul alt nivel econonic, alti oameni, alta cultura ...probabil si daca erau 200000 de avocati in Madrid tot ar fi fost mai bine acolo pentru avocatura...:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
Iulian81, utilizator
in aceasta profesie liberala, nu cantitatea ci calitatea primeaza.Este adevarat ca multi absolventi de drept"se napustesc" la portile avocaturii.Ma mira faptul ca nu ati remarcat cati dintre acestia si reusesc sa treaca de furcile caudine ale exemenului de intrare in profesie.Este laudabil faptul ca UNBR a ridicat stacheta de intrare, prin examene pertinente, cu un grad de dificultate mai ridicat ca in trecut.
In ceea ce priveste clientela, ar trebui sa parcurgeti statisticile prezentate de ministerul justitiei raportat la nr de procese aflate pe rolul instantelor pe parcursul unui an de zile(in crestere an de an).In acest mod, aveti si raspuns la "framantarea"dvs launtrica.
Cifrele pot fi si inselatoare...dar hai sa gandim putin logic... in conditiile in care populatia Romaniei scade... veniturile si economia scad si totodata si increderea populatiei in Justitie oare ar fi normal ca procesele sa creasca??? :stunned:

Iar in ceea ce priveste concurenta... nu va faceti dvs probleme...oricum vor intra anual mii in avocatura... =D>
Aceasta nu este o problema doar in domeniul juridic ci in toate domeniile. Sunt prea mult absolventi de studii superioare, iar o tara atat de mica si cu o astfel de economie nu are nevoie ca toti tinerii sa aiba facultate. Sistemul nostru de invatamant este la pamant si permite oricarei persoane sa faca o facultate oricat de "mai putin inteligenta" ar fi.
In ceea ce priveste avocatura, eu nu mi-as face probleme. Intr-adevar multi tineri se inscriu la drept, dar nici macar jumatate nu termina cei 4 ani.
Cu titlu de exemplu, sa luam un nr fix de 1.000 de studenti care se inscriu la drept, 500 termina facultatea, 250 se hotarasc sa continue cu acest domeniu si dau examenul de admitere in Barou, 100 il promoveaza. Nu am mai calculat si faptul ca din cei 250 care raman, mai opteaza si pt alte profesii: magistrat, executor judecatoresc, consilier etc.
Asadar ramanem cu un nr rezonabil de absolventi care devin avocati. Apoi urmeaza urmatoarea departajare. Dintre cei care ajung avocati, cati profeseaza de fapt? Si din nou numarul scade.
Da, sunt in jur de 11.000 de avocati numai in Bucuresti, dar mai putin de 6000 profeseaza. Iar cei 6.000 sunt si ei impartit pe domenii cum s-a spus mai sus. Momentan e loc pt toti cei pasionati de avocatura si care sunt buni in ceea ce fac, cei slabi intotdeauna vor intampina dificultati. Asa se intampla in toate domeniile.

Cat despre acele sume fabuloase, acestea sunt castigate de mai marii avocaturii, printre care si profesorii de la care am invatat si invatam cu totii, si-au castigat un renume si au schimbat ceva in acest sistem.

Alte discuții în legătură

Concurs inm ADINA-MARIA ADINA-MARIA Buna seara. Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, forma ID in 2009 din cadrul Univ.Spiru Haret. Mi-am depus dosarul pentru concursul de la ... (vezi toată discuția)
Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)
Diplome absolventi univ. spiru haret , 2009 lylymoldo lylymoldo Absolventa a Univ. Spiru Haret, promotia 2009, la forma ID, daca ne poate raspunde cineva : din moment ce peste 80 de persoane (absolventi iulie 2009), au ... (vezi toată discuția)