avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce mai spera oamenii sa faca cu avocatura???
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce mai spera oamenii sa faca cu avocatura???

Stateam si ma intrebam... ce o fi oare cu atatia absolventi de Drept care se napustesc pentru meseria aceasta de avocat?? Oare nu sunt destui avocati? Cel putin in Bucuresti eu stiu de vreo 10000 !! In plus pentru a fi avocat mai trebuie sa stii sa te descurci, sa atragi si sa castigi increderea maselor care au nevoie de suport juridic... ori din nou eu nu am prea auzit de oameni care sa aiba asa de multe si de costisitoare probleme juridice... Firme nu prea mai sunt nici ele ca au dat faliment... deci cine imi poate divulga si mie marele secret in ceea ce priveste obtinera titlului de avocat... din ce fac bani pana la urma acesti avocati?? In plus am mai inteles ca exista concurenta si din partea celorlalte clase de juristi... consileri juridici, notari, lichidatori judiciari si poate si altii...

Probabil saracii tineri se lasa sedusi de propaganda pozitiva ce i se face avocaturi... pe net am citit de avocati ce castiga 600 Euro pe ora... milioane de euro pe an... dar nu TOTI au acesti bani si binenteles nici nu vor avea!
Cel mai recent răspuns: Kiriakos , utilizator 21:28, 28 Iulie 2011
sbdcl a scris:

daca sunteti avocat dati ne detalii despre admitere din experienta dvs pt tinerii 2011

Orice as spune acuma despre admiterea pe care eu am dat-o, ar fi expirat. Vad ca UNBR-ul modifica anual regulile jocului (uneori si de doua ori pe an). Va dau totusi un sfat: mergeti in salile de judecata, ciuliti bine urechile, fiti atenti la ce se intampla, intrebati cate un avocat dispus sa va lamureasca, invatati cum se fac cererile, unde se depun, care sunt taxele de timbru si unde se platesc, cum se face legalizarea unei hotarari, etc., etc. Toate aceste lucruri va vor ajuta sa nu fiti "extraterestrii" la debutul in profesie. Si mai este ceva: nu va apucati de aceasta meserie daca nu sunteti "topiti" dupa ea. Ar fi pierdere de timp. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs inm ADINA-MARIA ADINA-MARIA Buna seara. Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, forma ID in 2009 din cadrul Univ.Spiru Haret. Mi-am depus dosarul pentru concursul de la ... (vezi toată discuția)
Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)
Diplome absolventi univ. spiru haret , 2009 lylymoldo lylymoldo Absolventa a Univ. Spiru Haret, promotia 2009, la forma ID, daca ne poate raspunde cineva : din moment ce peste 80 de persoane (absolventi iulie 2009), au ... (vezi toată discuția)