avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen intampinare la recurs?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen intampinare la recurs?

am castigat un proces pe fond, paratul a depus recurs, am vazut acest lucru pe portalul tribunalului.Avocatul meu este plecat din tara si nu pot lua legatura pentru a sti cum sa procedez in continuare. Este un termen in care se depune intampinare la recurs si cum stiu cand o sa fie urmatorul termen, se afiseaza pe portal? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 5 Septembrie 2011
Veti primi citatie pentru termenul de judecata fixat de instanta de recurs.Dar daca ati constatat pe portalul tribunalului respectiv ,ca paratul a depus recurs,cum de nu ati observat data primului termen?????
Întâmpinarea poate fi depusă cel mai târziu cu 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată.
În situaţia în care nu aţi depus întâmpinare, la prima zi de înfăţişare, instanţa vă va pune în vedere să arătaţi excepţiile, dovezile şi mijloacele de apărare la cererea formulată de parat. La solicitarea dumneavoastră, instanţa vă poate acorda un termen pentru pregătirea apărării şi depunerea întâmpinării.




Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
andymaurul, utilizator
trebuie sa formulez o intampinare (sunt necunoscatoare in ale proceselor) si nu inteleg ce sa scriu la exceptii. ma poate ajuta cineva?
multumesc
In art.308 alin.2 C.proc.civ. se prevede ca intimatul este obligat sa depuna intampinare cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecată. Nedepunerea intampinarii in acest termen atrage sanctiunea decaderii, in conditiile art.103 C.proc.civ.

Potrivit art.115 C.proc.civ., intampinarea va cuprinde:
- exceptiile de procedura ce se ridica la cererea reclamantului; excepţiile absolute in recurs pot fi invocate numai exceptiile de ordine publica sau cele care au caracter absolut (art.136 c.proc.civ.).
- raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
- dovezile cu care se apara impotriva fiecărui capat din cerere; Potrivit art.305 C.proc.civ. , in instanta de recurs nu se pot produce probe noi, cu exceptia inscrisurilor, care pot fi depuse pana la inchiderea dezbaterilor.
- semnatura .
1. pot depune o intampinare formulata de mine, ca parat fara sa apelez la ajutorul uni avocat?
2. am citit si eu ce va cuprinde intampinarea dar daca nu inteleg care sunt exceptiile de procedura pot evita acest aspect?
Da, puteti depune o inatmpinare facuta de dvs ... nu se prevede nicaieri ca trebuie sa depuneti o intampinare formulata de catre un avocat.
In doctrina, exceptiile procesuale sunt definite ca fiind acele mijloace prin care, in cadrul procesului civil, partea interesata, procurorul sau instanta din oficiu, invoca in conditiile prescrise de lege si fara a pune in discutie fondul dreptului dedus judecatii, neregularitati procedurale sau lipsuri privind exercitiul dreptului la actiune, urmarind intarzierea sau impiedicarea judecatii in fond .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare la recurs-litigiu de munca ContSters158160 ContSters158160 Intampinarea la recurs este obligatorie?Ma poate ajuta cineva cu niste idei cam cum ar trebui sa sune?Care este termenul in care trebuie sa o depun? (vezi toată discuția)
Denumire document juridic casanova casanova Am actionat in judecata o persoana si am castigat in prima faza, judecatoria a emis sentinta in favoarea mea . Parata a declarat recurs , motiv pentru care si ... (vezi toată discuția)
Termen depunere intampinare recurs ContSters58822 ContSters58822 Daca paratul, castigand in fond, nu depune Intampinare la Recurs, dar cere amanare, motivat, care se accepta, primeste si un nou termen pentru Intampinare ... (vezi toată discuția)