am castigat un proces pe fond, paratul a depus recurs, am vazut acest lucru pe portalul tribunalului.Avocatul meu este plecat din tara si nu pot lua legatura pentru a sti cum sa procedez in continuare. Este un termen in care se depune intampinare la recurs si cum stiu cand o sa fie urmatorul termen, se afiseaza pe portal? multumesc!
Veti primi citatie pentru termenul de judecata fixat de instanta de recurs.Dar daca ati constatat pe portalul tribunalului respectiv ,ca paratul a depus recurs,cum de nu ati observat data primului termen?????
Întâmpinarea poate fi depusă cel mai târziu cu 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată.
În situaţia în care nu aţi depus întâmpinare, la prima zi de înfăţişare, instanţa vă va pune în vedere să arătaţi excepţiile, dovezile şi mijloacele de apărare la cererea formulată de parat. La solicitarea dumneavoastră, instanţa vă poate acorda un termen pentru pregătirea apărării şi depunerea întâmpinării.
In art.308 alin.2 C.proc.civ. se prevede ca intimatul este obligat sa depuna intampinare cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecată. Nedepunerea intampinarii in acest termen atrage sanctiunea decaderii, in conditiile art.103 C.proc.civ.
Potrivit art.115 C.proc.civ., intampinarea va cuprinde:
- exceptiile de procedura ce se ridica la cererea reclamantului; excepţiile absolute in recurs pot fi invocate numai exceptiile de ordine publica sau cele care au caracter absolut (art.136 c.proc.civ.).
- raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
- dovezile cu care se apara impotriva fiecărui capat din cerere; Potrivit art.305 C.proc.civ. , in instanta de recurs nu se pot produce probe noi, cu exceptia inscrisurilor, care pot fi depuse pana la inchiderea dezbaterilor.
- semnatura .
1. pot depune o intampinare formulata de mine, ca parat fara sa apelez la ajutorul uni avocat?
2. am citit si eu ce va cuprinde intampinarea dar daca nu inteleg care sunt exceptiile de procedura pot evita acest aspect?
Da, puteti depune o inatmpinare facuta de dvs ... nu se prevede nicaieri ca trebuie sa depuneti o intampinare formulata de catre un avocat.
In doctrina, exceptiile procesuale sunt definite ca fiind acele mijloace prin care, in cadrul procesului civil, partea interesata, procurorul sau instanta din oficiu, invoca in conditiile prescrise de lege si fara a pune in discutie fondul dreptului dedus judecatii, neregularitati procedurale sau lipsuri privind exercitiul dreptului la actiune, urmarind intarzierea sau impiedicarea judecatii in fond .