Buna ziua. As dori sa va prezint problema unei cunostinte in speranta de a obtine un sfat competent.
1. Ce pasi trebuiesc urmati pentru a interna intr-un centru special destinat oamenilor cu probleme psihice a unei persoane cu handicap de gradul 1 (handicap dobandit inca din copilarie) care a fost in grija surorii sale pana acum?
Este vorba de doua surori (ambele in varsta de peste 50 ani la acest moment). Cunostinta mea a avut grija de sora sa cu handicap inca din copilarie, pana cand datorita problemelor varstei a devenit incapabila de a mai continua. Acum doreste internarea sorei intr-un centru special.
2. Amandoua surorile (cunostinta mea si persoana cu handicap psihic) detin un apartament cu act de proprietate comun, imobil dobandit ca mostenire in urma decesului parintilor. Ce demers ar trebui intreprins pentru a lasa imobilul mostenire copiilor cunostintei mele? Mentionez ca persoana handicapata psihic nu a muncit vreodata, nu a fost casatorita vreodata, nu are copii.
Imi cer scuze daca am gresit categoria unde am postat si ar ruga un moderator sa-l mute la categoria potrivita.
Va multumesc.