Tata are diagnostic pus de dementa altzheimer la spitalul SF. Ioan. Dupa ce s-a pus acest dignostic, la un alt spital, sora mea a facut un act notarial, cu tata si cativa martori, cum ca partea lui din mostenire o lasa sorei mele. Precizez ca mostenirea este un apartament, ramas dupa decesul mamei acum 4 ani. Succesiunea nu a fost facuta dupa decesul mamei.
Intrebarea mea este acest act notarial este valabil?
Categoric actul notarial nu este valabil. Mai mult ar trebui sa-l reclamati si pe notarul care l-a intocmit. Si va indic sa luati masuri in sensul de a intenta proces si de a duce martori care sa demonteze planul surorii dvs. si anume acela de a pune mana pe averea parintilor dvs. care de drept va apartine amandurora, chiar daca banuiesc eu dvs. nu prea v-ati dat in vant dupa ingrijirea lor. Fie vorba intre noi, sa stiti ca nu este usor sa ai grija de o persoana suferinda de altzheimer. Eventual o puteti despagubi dvs. ulterior pe sora dvs. cu un ajutor banesc, dar asta nu inseamna ca dumneaei are dreptul sa va priveze de ce va apartine din nastere si anume mostenirea parintilor.
Cat nu e pus sub interdictie, tatal e teoretic capabil sa incheie acte. NU aveti de ce reclama notarul, a fost probabil pacalit la randul lui.
Dupa decesul tatalui, veti ataca actul si veti dovedi ca la data incheierii lui, tata nu avea discernamant.
Daca vreti s-o faceti de acum , cred ca ar trebui sa cereti in instanta punerea sub interdictie a tatalui si in calitate de tutore sa actionati in instanta pt anularea actului.
Problema se pune in felul urmator. Sora mea este bolnava de o forma de schizofrenie. Cumnatul meu este cel care intreprinde aceste actiuni si o influenteaza pe ea. Nu sora il ingrijeste pe tata, desi ea asa spune. Tata este in spital de o luna si jumatate, iar cea care l-a ingrijit contra cost (din pensia tatalui meu) este cumnata mea (sotia fratelui sotului meu).
In acest moment, cumnatul meu (sotul sorei mele) imi trimite tot felul de amenintari prin SMS. A si incercat sa il bata pe sotul meu, in acest sens , exista un proces verbal de amenda pe numele cumnatului. Imi cere sa renunt de buna voie la cei 25% care imi revin din partea mamei si ma ameninta ca ma distruge. :O
Cui ar trebui sa ma adresez eu in momentul asta? Fac precizarea ca sora mea sta la cateva blocuri de tata, in Giurgiu, iar eu stau in Bucuresti (deci ar fi normal ca lumea sa o vada mai mult pe ea acolo).
Daca ma adresez direct tribunalului, va rog sa ma ajutati cu un model de inaintare.
Deocamdata puteti depune plangere la politie pentru amenintare si santaj impotriva cumnatului.
Daca nu ati dezbatut mostenirea dupa mama, nu avea ce act sa faca tata decat un testament, pe care il veti ataca dupa decesul tatalui.
Nu stiu exact ce act notarial s-a facut, pentru ca acestea s-au intamplat pe ascuns fata de mine. Ei au adus notarul si martorii in spital. Este posibil ca ei sa fi dezbatut succesiunea in lipsa mea, pe motiv ca ei nu imi cunosc domiciliul? Eu am facut un act notarial, prin care imi accept partea care imi revine de la mama.
Plangerea la politie o fac la Giurgiu, sau la domiciliul meu?
Cum pot afla ce fel de act notarial s-a incheiat, avand in vedere ca nu o pot intreba pe sora mea?