avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE / PLATI LA NOTAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE / PLATI LA NOTAR

Buna ziua,sarutmana,
Sunt implicat intr-o succesiune si am destule neclaritati in cea ce priveste platile catre notar poate ma puteti lumina un pic .
In urma decesului sorei sunt invitat la un notar pentru succesiune :
Un apartament dobandit(cumparat) in timpul casatoriei .
50% sora - 50% cumnatul
Un apartament mostenit in timpul casatoriei .
50%sora - 50% eu frate .
STUPOARE MOARE SI CUMNATUL MEU .....................:stunned:
Apare un testament cu un unic legatar universal .
Acest legatar universal solicita la un notar (preferat) certificat de succesiune pe numele sorei mele .
Sa nu ma interebati de atacare testament caci rudele fostului cumnat nu au intenti de atacare testament chiar daca semnatura este un fals grosolan .
Am inteles ca daca eu voi ataca acest testament , exista posibilitatea ca instanta sa nu imi aprobe cererea si ca si cote nu ma avantajeaza . ;)
Acum revin la calcule si plati :
Anul trecut in LUNA SEPTEMBRIE am primit un calcul ceva de genul 50.000 euro Ap 2 camere Dimitrie Cantemir 4 et.8- bloc inainte de 1963 HOROSCOP sector 4 (apartamentul unde ei au locuit) . 50 %sora - 50 % cumnatul
Si apartamentul mostenit ceva de genul 40.000 euro Ap 2 camere Foisorului nr.150 et 2 construit 1959 in apropiere de statia de metrou MIHAI BRAVU - ABATOR sector 3 . 50% sora - 50% eu .
Acum ceva zile sau refacut calculele si am ramas interzis :
Ap. de la HOROSCOP - 28.000 euro
Ap. de pe Foisorului - 31.000 euro .
Am destule dubi in privinta evaluari din respectivele cataloage.........................
Cred ca trage ca eu sa platesc mai mult ca sa ii acopar si partea fericitului testamentar .
Va rog sa imi oferiti ceva din ale dvs. experiente , ce eu trebuie sa platesc si cam cat asa din punctul dvs. de vedere .
Intre decesul sorei mele si decesul cumnatului nu sau dezbatut succesiuni .
Deci acum se dezbate succesiune bunuri imobile dupa sora mea .
cu deosebit respect marcelsimion
Cel mai recent răspuns: dcgdcgdcg , utilizator 18:55, 15 Februarie 2011
Reducerea valorii imobilelor va avantajeaza, ca veti plati taxe mai mici.
Evaluarea este facuyta doar pentgru taxa notariala. Ambii mostenitori sunt obligati la plata,in raport de cote.
Nu avti calitate procesuala activa pentgru a ataca testamentul cumnatului intruct dvs.nu il mosteniti pe cumnat si nu va foloseste anularea testamentului, cu el sau fara , veti lua tot atat de la sora.
Dupa succesiune solicitati partajarea de celalat mostenitor si atunci vor deveni importante valorile imobilelor .Trebuie sa angajati un avocat, macar sa mergeti la o consultatie .
Av.Ioana Cazacu [EDITAT]
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator

:offtopic: Interventie moderator
@ cazacuioana

Va rog sa va editati mesajul anterior prin stergerea numarului de telefon afisat ... daca doriti sa lutai legatura cu unul dintre utilizatorii acestui Forum o puteti face folosind mesajele private.
Va multumesc pentru intelegere.
Apelati la un mediator,daca aveti si neintelegeri cu privire la cotele procentuale ce va revin din aceasta mostenire si poate va este mai bine decat in instanta
marcelsimion a scris:
Anul trecut in LUNA SEPTEMBRIE am primit un calcul ceva de genul 50.000 euro Ap 2 camere Dimitrie Cantemir 4 et.8- bloc inainte de 1963 HOROSCOP sector 4 (...) Si apartamentul mostenit ceva de genul 40.000 euro Ap 2 camere Foisorului nr.150 et 2 construit 1959 in apropiere de statia de metrou MIHAI BRAVU - ABATOR sector 3
si am ramas interzis :
Ap. de la HOROSCOP - 28.000 euro
Ap. de pe Foisorului - 31.000 euro .
Am destule dubi in privinta evaluari din respectivele cataloagen

Grila notarilor este unica pe Bucuresti... deci toti notarii folosesc aceeasi evaluare.

Dati-mi pentru ambele locuinte toate caracteristicile: strada, numar camere, an exact constructie, la ce etaj e apartamentul si cate etaje are blocul, suprafata (metri patrati) sau, mai bine, confort (CF1 sporit, Cf1, CF2, CF3) si ma uit si eu in grila sa vad daca se potrivesc cifrele.

PS: Am bolduit elementele pe care cred ca nu le-ati definit suficient in primul post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Testament autentic montecarlobaby montecarlobaby parintii mei au mai multe imobile. suntem 2 copii la parinti. daca parintii mei imi fac un testament autentic care respecta rezerva succesorala , adica imi ... (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)