avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Validitate act notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Validitate act notarial

Tata are diagnostic pus de dementa altzheimer la spitalul SF. Ioan. Dupa ce s-a pus acest dignostic, la un alt spital, sora mea a facut un act notarial, cu tata si cativa martori, cum ca partea lui din mostenire o lasa sorei mele. Precizez ca mostenirea este un apartament, ramas dupa decesul mamei acum 4 ani. Succesiunea nu a fost facuta dupa decesul mamei.
Intrebarea mea este acest act notarial este valabil?
Cel mai recent răspuns: oanalumi , utilizator 20:14, 17 Decembrie 2012
La notar nu putea dezbate succesiunea fara dvs si ar mai fi fost o problema daca ziceti ca si sora e bolnava psihic, ar fi fost indrumati catre instanta. Nu cred ca existe un proces pe rol, dar puteti verifica pe portalul instantei ( www.portal.just.ro apoi harta- jud Giugiu- numele dvs)

Daca nu va puteti deplasa la Giurgiu, plangerea o puteti face si in localitatea dvs.

Daca a fost vb de un contrat de vanzare sau intretinere, puteti solicita de la Oficiu de cadastru un extras de carte funciara.
Astazi am aflat despre ce act notarial era vorba. Am reusit sa vorbesc cu notarul care a intocmit actul. Era vorba despre un Testament. Notarul nu avea cunostinta despre boala psihica a tatalui meu (dementa alzeihmer), fiindu-i inmanata o adeverinta medicala pentru boala care este in acest moment internat (blocaj renal).
Intrebarea mea, este aceasta : ce cote parte din mostenire revin fiecareia dintre noi (eu si sora mea), avand in vedere ca suntem surori de ambii parinti, dupa decesul tatalui? Cum influenteaza un testament aceasta impartire, daca fiecare dintre noi isi va accepta partea in termenul legal de 6 luni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa sora decedata irisp irisp Daca sora a murit si copilul sorei a murit si el, succesiunea nu a fost facuta, eu ca frate am drept la mostenire impreuna cu cumnatul meu? (vezi toată discuția)
Revocare, copie testament 1dragon6 1dragon6 Tatal a intocmit un act testamentar in 2002 prin care imi lasa mie mostenirea casei. In schimb mi-a cerut sa platesc o sulta sorei mele ceea ce am facut. Am ... (vezi toată discuția)
Succesiune / plati la notar marcelsimion marcelsimion Buna ziua,sarutmana, Sunt implicat intr-o succesiune si am destule neclaritati in cea ce priveste platile catre notar poate ma puteti lumina un pic . In urma ... (vezi toată discuția)