avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-Partaj-Mostenire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-Partaj-Mostenire

Buna ziua,

Am intentat divort,( pe 10 oct.2011 am primul termen )dar nu cred ca voi putea rezista pina la finalizarea acestuia.Consumul psihic este imens,acum si fizic.
Sotul meu,a contactat o firma de "specialisti",( asta-mi spune el,si-l cred ) ravasindu-mi viata.Imi cunoaste corespondenta personala,stie ce vorbesc la telefoane si online.
Am o mostenire de la parinti in provincie,unde in ultimele ~ 2 luni mergeam mai des ( acolo locuieste si fratele meu cu prietena lui) si unde intentionam sa ma mut dupa divort o perioada.Facind acest traseu am constatat ca-mi este urmarita masina,sunt fotografiata,etc.
Sotul meu nu-si doreste acest divort,dar mai ales partajul.
Dupa discutia de azi avuta cu el,simt ca nu mai am puterea sa merg mai departe,am capitulat.Nu vad cum pot iesi din aceasta casnicie decit definitiv-din aceasta viata.
Asta imi induce "sotul meu" si vad ca reuseste.

Intrebarea mea este:

Eu si el avem o casa in S.Snagov,destul de valoroasa,dar nu avem copii.
Sora si fratele meu ce drepturi au ca mostenitori ai mei ?.


Va multumesc pentru raspunsuri,
dar si pentru ca am fost o perioada printre dvs.:bow:
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:24, 25 Iulie 2011
Trebuie sa fiti puternica. Niciun necaz nu dureaza o vesnicie.
Apelati la un psiholog, care sa va ajute sa depasiti mai usor aceasta perioada grea.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
Va doresc putere sa depasiti acest impas si nu pot decat sa va incurajez sa vedeti partea buna a lucrurilor, cand toate acestea vor ramane in urma dvs. si le veti privi ca pe un vis urat. Cu totii primim (uneori) a doua sansa de la Viata si cred ca dvs. trebuie sa incepeti sa va doriti sa profitati de aceasta sansa si sa va claditi o noua viata. Cat despre ultima intrebare... in cazul in care dvs. vi s-ar intampla ceva, jumatatea dvs. din imobil ar mosteni-o sotul dvs., impreuna cu fratele si sora. Dar eu va doresc numai bine si multa tarie sufleteasca!!!!
Multumesc dnul.Alimanescu pentru raspuns,dar cum v-am spus,nu mai am puterea de a lupta si nici nu-mi mai este teama de el,am obosit.
Dna."Narcisa-salbatica",imi spuneti ceva atit de frumos...si natural...
Cu totii primim (uneori) a doua sansa de la Viata si cred ca dvs. trebuie sa incepeti sa va doriti sa profitati de aceasta sansa si sa va claditi o noua viata.
,dar irealizabil.
"Sotul meu",a intrat acum citeva minute in camera mea,a vazut ce este pe masuta ( recipientul+paharul in care este "x ",si nu a intervenit cu nimic,deci consimte ceea ce vreau sa fac,pentru ca asta-l avantajeaza.
Nu pot sa-mi inchipui ca dvs. ati capitulat cu totul si il lasati sa se bucure de "avantajele" pe care dansul le anticipeaza!!! Dovediti ca sunteti puternica, aratati-i ca viata nu se termina cu el, ba dimpotriva.... Dincolo de acest esec va asteapta multe alte bucurii, credeti-ma!!!!
Buna ziua!
Va scriu in calitate de simplu om si nu de mediator. Va inteleg ca treceti printr-o perioada foarte grea, dar ganditi-va ca doar dumneavoastra sunteti in masura sa va controlati viata, nu lasati pe nimeni sa faca acest lucru, fiindca nimeni nu stie mai bine decat dumneavoastra ce nevoi aveti si ce simtiti. Nu va lasati intimidata, cautati sprijin la un specialist, sau la cei apropiati, rude, prieteni, cei in care aveti incredere, nu treceti singura prin aceasta exerienta, cu siguranta exista in jurul dumneavoastra si oameni buni, apelati la ei. Lucrurile, de regula, nu sunt chiar atat de ”negre” cum par la prima vedere si, cu sprijin, cu siguranta o sa depasiti si acest impas din viata dumneavoastra.
Este adevarat ca nu toata lumea stie sa se desparta cu eleganta dar, de regula, cei care sunt razbunatori din fire, dupa o vreme obosesc, sau isi gasesc alte tinte. Ignorati-l si vedeti-va de viata, sunt multe lucruri frumoase care va asteapta in aceasta viata, fiti fericita si linistita, va datorati acest lucru :). Stiu ca pare greu acum acest lucru, dar va asigur ca il puteti face posibil.
Va doresc toate cele bune!

Alte discuții în legătură

Timpul care trece nemilos... ContSters250994 ContSters250994 Am stat mult in cumpana daca este potrivit sa scriu acest mesaj.... Apoi am gandit ca este singurul lucru care Il pot face pentru cel care a fost ceva vreme ... (vezi toată discuția)
Divort nuzzu nuzzu sunt o femeie foarte dezamagita din toate punctele de vedere.sotul meu lucreaza in spania ,m_a chemat si pe mine acolo si m_a maltratat si fizic si psihic ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de la mos craciun Ares-3 Ares-3 Dragii mei, Anul acesta m-am hotărât să ascult şi dorinţele adulţilor. Am bântuit internetul câteva luni până m-am hotărât. Am ales ... (vezi toată discuția)